FETÖ'nün Kırgızistan sorumlusu yakalandı

MİT, gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla FETÖ'ye yurt dışında darbe vurmaya devam ediyor. Kırgızistan'da FETÖ okul ağlarını işletmesiyle bilinen Orhan İnandı, başkent Bişkek’te yakalandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

FETÖ ile mücadele, yurt içinde ve yurt dışında kararlı operasyonlarla devam ediyor. MİT'in Fethullah Gülen’in yeğeni Selahattin Gülen’i Kenya’da yakalayarak Türkiye’ye getirmesi sonrası bir kritik isim daha yakalandı.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Kırgızistan'da FETÖ okul ağlarını işletmesiyle bilinen ve ülkenin FETÖ sorumlusu olan Orhan İnandı başkent Bişkek’te yakalandı. İnandı’nın özel bir uçak ile Türkiye’ye getirileceği belirtildi.

FETÖ ÜYELERİ PROVOKASYON YAPMAK İSTEDİ!

FETÖ için önemli bir isim olan Orhan İnandı’nın yakalanması sonrası, FETÖ üyeleri Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği önünde İnandı için eylem yaptı. Kırgızistan’daki Sapat (Sebat) okullarının eski müdürü olan İnandı, Türkiye’nin uzun bir süredir Kırgızistan’dan iadesini istediği bir isimdi.

ORHAN İNANDI KİMDİR?

Orhan İnandı, Kırgızistan’da 1990’lı yıllarında FETÖ ile bağlantılı olduğu bilinen Sebat Kırgız-Türk okullarının kurucusu olarak biliniyor. Kırgızistan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sebat okullarının ismini Sapat olarak değiştirmiş, okulların genel müdürlüğüne bir Kırgız vatandaşı getirilmişti. 1992 yılından itibaren Kırgızistan’da faaliyet gösteren söz konusu eğitim kurumu bünyesinde 16 liseyi, bir üniversiteyi, 5 orta okulu barındırıyor. 1995 yılından bu yana Kırgızistan’da bulunan İnandı’nın Kırgız vatandaşlığı da bulunuyor.

FETÖ'nün Kırgızistan sorumlusu yakalandı ile ilgili etiketler FETÖ Fetullah Gülen Operasyon MİT Orhan İnandı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.