FETÖ'nün kilit ismi Adil Öksüz'ü kim "telefonunu kapat" diye uyardı?

15 Temmuz firarisi Adil Öksüz hakkında yer tespiti kararı verilmesi üzerine telefonunu kapatmış. Şimdi güvenlik güçleri kim haber verdi? sorusunu araştırıyor... Öksüz'le ilgili bir diğer gelişme ise yer tespiti kararı veren hakimin "FETÖ abisi" olduğunu itiraf etmesinin ardından tutuklanması..

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü yakınlarında yakalanan ve 'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün firarına ilişkin yeni bir gelişme ortaya çıktı.

Hakkında 19 Temmuz 2016'da yakalama kararı çıkarılan Adil Öksüz'ün bulunması amacıyla 20 Temmuz'da 'GSM hattının yerinin tespitine izin verilmesine' karar verildi.

Adil Öksüz, kararın alındığı gün, yani 20 Temmuz'da Sakarya'nın Akyazı ilçesindeyken Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'ne ait bir telefonla görüşme yaptı. Sonrasında ise telefonunu kapattı...

ÖNCE ELEKTRONİK KELEPÇE SONRA TUTUKLAMA

Adil Öksüz'ün GSM hattından yerinin tespitine karar veren hâkim Çetin Sönmez'le ilgili de geçen aylarda ilginç gelişmeler yaşandı.

Sönmez, HSYK tarafından ihraç edildikten sonra 'FETÖ' üyeliği iddiasıyla Muğla'da gözaltına alındı.

18 Mayıs'ta Ankara Adliyesi'nde sorgulanan ve 'itirafçı olan' Sönmez'e elektronik kelepçeyle ev hapsi kararı alındı.

HAKİM FETÖ ABİSİ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Sönmez, ifadesinde üniversite yıllarında FETÖ abisi olduğunu belirtirken, "Fetullah Gülen ile bir okulun üst katında bulunan geniş mekânda çoğunluğu hâkim adayı olan arkadaşların bulunduğu toplantıda yemek yedim" dedi.

Çetin Sönmez, savcılığın yaptığı itiraz üzerine ise 23 Mayıs'ta tutuklanarak cezaevine konuldu.

FETÖ'nün kilit ismi Adil Öksüz'ü kim "telefonunu kapat" diye uyardı? ile ilgili etiketler Adil Öksüz telefon hakim yer tespiti çetin sönmez
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.