"FETÖ'nün hedefinde birçok emniyet müdürü var!"

Sabah yazarı Ferhat Ünlü'den FETÖ'ye ilişkin müthiş iddia. Ünlü, CNN Türk'te katıldığı Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programında Altuğ Verdi suikastiyle ilişkisi ortaya çıkan FETÖ'nün hedefinde birçok emniyet müdürünün olduğunu söyledi. Örgütün kripto yapılanmasının bu gücünün bulunduğunu ifade eden Ünlü, FETÖ'nün buna tevessül etmemesini ise "Hala devleti ele geçirme" umudu taşımalarına bağladı...

Türkiye bugün yeni bir darbe ihtimali ile Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye yapılan suikastin FETÖ'yle bağlantısını konuştu. 

Her iki konunun tartışıldığı platformlardan biri de CNN Türk'te Başak Şengül'ün moderatörlüğünde gerçekleşen Akıl Çemberi programıydı. 

Konuklardan Sabah yazarı Ferhat Ünlü, ankesör operasyonlarının ortaya çıkardığı gerçeğin ışığında FETÖ'nün TSK içinde darbe kalkışmasında kullanmadığı 'derin bir kadrosu'nun bulunduğunun tespit edildiğini söyledi. 

Bunların tamamının darbe girişiminde kullanılmamasının cevabı olarak da Ünlü, "Kendine güveniyordu, bu yeterli olur diyordu. Kimse sokağa çıkmaz, tankların karşısında kimse duramaz diyordu. Çok çok kripto bir operasyon yapmak zorundaydı. Bunu sınırlı tuttu. Ben Hulusi Akar'ı derdest eder, sonra da ikna edersem darbeye zaten konvansiyonel bir darbeye dönüşecek" düşüncesine bağladığını ifade etti. 

KRİPTO FETÖ TSK'NIN İÇİNDE HALA VAR

TSK içindeki kalan yapının ne yapabileceğinin iyi izlenmesi gerektiğinin altını çizen Ünlü, "Bu kadroların nasıl bir ittifak arayışının içerisine gireceğini, nasıl bir süreç yaratabileceğini iyi izlemek lazım. Kripto FETÖ'nün TSK içinde hala var olduğunu düşünürsek bile ben teknik olarak çok çok kolay olduğunu düşünmüyorum. Artık çok çok zorlaştı. 15 Temmuz'da siz bir kaleye saldırdınız ele geçiremediniz. Bir daha çok çok büyük bir güçle saldırmanız lazım." diye konuştu. 

HİÇBİR ZAMAN MEŞRU BİR GÜÇ OLAMAYACAK

TSK içindeki FETÖ kadrolarının epey bir tırpan yediğini, kolunun bacağının kesildiğini kaydeden Ferhat Ünlü, "Benim FETÖ ile ilgili şöyle bir optimist düşüncem var. Bu örgüt bir daha hiç meşrulaşamayacak. Sen 'lanetli' bir örgüt addedilen bir terör örgütüsün. Bununla ittifak yapanlar bile açıktan yapamayacak. Bu örgüt bu ülkede iktidara öyle ya da böyle iktidara gelse bile hiçbiz zaman meşru bir güç olamayacak. Bu işin iyi tarafıdır. " ifadesini kullandı.

BU ÖRGÜT YAPTIĞI EYLEMİ ASLA KABUL ETMEZ

Örgütün siyasete sızarak, bürokrasideki kaynaklarını kullanarak ya da Karlov, Altuğ Verdi suikastinde olduğu gibi devleti istikrarsızlaştırmak amacıyla eylemler yapabileceğini vurgulayan Ünlü, "Gaffar Okkan bunlarla birebir mücadele ediyordu. Altuğ Verdi de öyle. Vuran şahıs şöyle demiş: Bu adam 15 Temmuz'da bize zulm etti, işkence etti biz bunu hedef seçelim. Zaten benim kafamda soru işareti oluşmuştu. Bir emniyet müdürüğü bir adam benim görev yerim değişmiyor diye niye öldürsün? Karlov suikastini de andırıyor. Karlov suikastinde ne yaptılar? FETÖ'nün en büyük özelliklerinden biri şudur: Dünyada her örgüt bir eylem yapar, kendi reklamını yapmak için de ben bu eylemi yaptım der. Hatta bazen yapmadığı eylemleri bile üstlenir. Ama bu örgüt yaptığı eylemi asla üstlenmez, yaptığını inkar eder. Şener Şen misali o meşhur sahnedeki gibi. Karlov'da dediler ki, Nusra yaptı. Ya Türkiye Cumhuriyeti'nin polis teşkilatında Nusra mı var? Siz bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz? Rusya ile aramızı bozmak için yaptığınız bir operasyondu. Onun için biz bunu bilirsek, darbe dışı suçlarda, cürümlerde örgütün kodlarını iyi görmek lazım ki, tedbiri de ona göre alalım, siyasi ayak tartışmasını da o eksende yürütelim diye düşünüyorum." dedi.

HALA UMUTLARI SÜRÜYOR

Bu tip suikast ve eylemleri isteseler yapabileceklerini söyleyen Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu görmek lazım. Bu kapasiteleri var. Neden bunu yapmıyor? Yine bir Emniyet Müdürümüz bana yazıyor; Bu örgütün hedefinde olan pekçok emniyet müdürümüz var. Bu tip maskeli gerekçelerle Emniyet Müdürlerimizi şehit edebilme gücü var. Kabul edelim bunu. Ama neden bunu yapmıyor sorusunun cevabı şu; Bu eylemleri çoğaltırsa, (üstlense de üstlenmese de) dünyada terör örgütü addedilmeyen bir örgüt henüz. Çünkü hala bir beklentisi var. Eğer başka bir umudu olmazsa ki devleti ele geçirme umudu hala vardır, bakidir. Buna o kadar eminler ki, yakın zamanda çıkacağız diyor. Dışardaki güçlerde ABD'den başlayarak, içeride yedek bir devlet yatıyor diyor. Cezaevinde yedek bir devlet var, çıksalar bürokrasiye gelir bunlar oturur diyor. Kafa böyle işlediği için bunların hep beklentisi var. Fetullah Gülen'den başlayarak örgüt liderliği de (komuta kademesi-şura diyelim) tabanı böyle konsilde ediyor. Beklenti bitse bu tip şeyler yani Altuğ Verdi gibi bunların da tedbirini almak lazım."

 

"FETÖ'nün hedefinde birçok emniyet müdürü var!" ile ilgili etiketler FETÖ TSK Ferhat Ünlü Darbe Altuğ Verdi suikast karlov suikasti gaffar okkan kripto fetö
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.