FETÖ'nün gönüllü Neron'ları... 'Sosyal medya kundakçıları Twitter'ı yakarken siz yem olmayın!'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Türkiye’deki eş zamanlı çıkan orman yangınlarının sosyal medya teröristlerini harekete geçirmesini tartıştı.

"NİLÜFER, NİLGÜN BELGÜN VE ŞEHRAZAT'A YAPILAN BU BASKI ASLINDA HERKESİN ÖNÜNDEKİ İNFAZDIR"

Mete Yarar, "Bir haftayı geçen bir süredir büyük bir orman yangını silsilesiyle uğraşıyoruz. 30'ün üzerinde çıkan ilde çıkan 170'in üzerinde yangın söndürülmeye çalışılıyor. Orman Genel Müdürlüğü'nün ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı rakama göre devam eden yangın sayısı 8 olarak gözüküyor. Diğer yangınlar kontrol altına alınmış ya da söndürme faaliyetleri devam ediyor. Kontrol altına alınan bölgede zaman zaman rüzgar ve diğer sebeplerden dolayı tekrar yangın çıkabiliyor. Antalya ve Muğla bölgesinde çok büyük bir alan 300 bin hektara yakın orman yandı. Türkiye'nin en fazla orman barındıran illeriydi. Bu nedenle çok üzgünüz. İçlerinde yaşayan canlılar, ekosistem içinde hayatlarını sürdüren vatandaşlarımız için çok üzgünüz. Bu süreç içinde yaşanan orman yangınını başka yerlerde tartışmaya açan süreçler için de çok üzgünüz. Beraber hareket etmemiz gereken yerde yine bölünmüşlüğün her türlüsünü yaşadık. Nilüfer, Nilgün Belgün ve Şehrazat ile ilgili bir linç kampanyası başladı. Manipülasyonun iki tarafı vardır. Birincisi, olayı farklı şekilde başka bir boyuta geçirebilmek. Bunun içinde kuvvetli olan başka bir şey daha vardır ki o da buna itiraz edenlerin bastırılması. Yani gerçeğin bastırılması. Gerçeğin nasıl bastırıldığını ihmal ediyoruz. Nilüfer, Nilgün Belgün ve Şehrazat'a yapılan baskı aslında herkesin önündeki infazdır. Kimin başına ne geleceğinin göstergesidir. Gerçeğin bastırılması için DHKPC'nın bas kesilmesi gibi bu da infazın başka bir şeklidir. Sosyal medya sadece belli gruplar tarafından çöplüğe dönüştürülmüyor. Kontrollü şekilde buna itiraz eden sesler de bastırılıyor. Herhangi bir paylaşımda bulunduğunda genel yayın ilkelerine uyulmadığında askıya alınıyor. Bu konuyu açıklayan paylaşımlar mecralardan silindi, yayınlanmadı. Sosyal medyada bu tezgahı kuranlar bunun için kurulmuş durumda." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün gönüllü Neron'ları... 'Sosyal medya kundakçıları Twitter'ı yakarken siz yem olmayın!'

"FETÖ FARKLI KİMLİKLERLE, MUHALİF GİBİ GÖRÜNÜP TOPLUMDA AYAKLANMA YARATMAYA ÇALIŞIYOR"

Nedim Şener, "Sosyal medyada manipülasyon, algı operasyonu ve provokatif paylaşımı yapan grupların linç ettiği 3 değerli isim Nilüfer, Nilgün Belgün ve Şehrazat'ı ele alıyorum. Bu yangın söner ama sosyal medyadaki kundakçıların faaliyeti sönmez. HDP'nin yangınlarla ilgili yaptığı bir açıklama vardı. Orada 'Yangın kimden çıkarsa çıksın' şeklinde ilginç bir cümle var. O açıklama henüz PKK'nın 'Ateşin çocukları' isimli grubu henüz olayı üstlenmemişti. Ancak HDP'nin açıklamasının içinde 'Yangın kimden çıkarsa çıksın' demesi bana failler konusunda ipucu veriyor demiştim. Nitekim o malum terör örgütünün uzantıları bunu kabul etti. Can Dündar gibi 'Bu açıklamaya ne gerek vardı. Yangın saraya doğru ilerliyordu. Şimdi zamanı mı? Bunlar ondan faydalanacaktı' diyenler oldu, niyetlerini çok belli ettiler. Olayın faillerine hiç değinmeyen, sürekli devleti suçlayıp algı yaratmaya çalışanlar da oldu. Asıl organize grupların niyeti çok belli. Özellikle FETÖ farklı kimlikler, farklı profil isimleri arkasına saklanıp sözüm ona muhalifmiş gibi görünüp, farklı muhalif partilerin kimlikleri altına gizlenip toplumda bir ayaklanma yaratmaya çalışıyorlar. Çünkü Türkiye'de kendilerine göre yaratacakları değişimi böyle sağlayacaklar. Bu konuyu takip eden birim Emniyet Genel Müdürlüğü içinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı çok etkili. Hangi hesabın, nereden kaynaklı paylaşımlar yaptığını bile biliyorlar. 'Help Turkey' kampanyasının sürecinde kimlerin nasıl manipüle ettiğini görüyorlar. Yazık olan şu, Türkiye'de ünlü ünsüz herkes bunların kurbanı oluyor. Devletin yetersizliklerini eleştirebilirsiniz, içi yananların eleştirmesi doğaldır, bu eleştiriler insanı doğruya götürür ve eksikleri giderilir. Ancak bu kampanyayı yönetenlerin amacı bu değil.

"ALGI OPERASYONU YAPANLAR SOSYAL MEDYAYI ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜRDÜ"

Orman yangınlarıyla ilgili provokasyonlarda hangi grupların etkili olduğunu araştırdım. Siber Suçlar Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmada provokatif, manipülasyon, algı operasyonları içeren ve sosyal medyada gündem belirleyen gruplar belirlenmiş durumda. Orman yangınlarını yapanlar gibi sosyal medya kundakçılarının da %32'si FETÖ'cüler çıktı. %23'ü sol gruplar, %18'i PKK, %12'si DHKPC ve %15'i de genel kullanıcılar. Bu genel kullanıcılar da bunların peşine takılıp, kampanyayı gerçekmiş gibi algı operasyonuyla yemlenenler. Şehrazat, Nilgün Belgün ve Nilüfer, muhalif kişilikleri ile bilinir. Şehrazat söz yazarı Türkiye için çok önemli bir isim. Nilgün Belgün öyle. Nilüfer'in siyasetle hiçbir alakası yok, söylediği şarkılar kulaklarımızda. Bu insanlar yurt dışı kaynaklı algı operasyonunun parçası olmayı reddettiği için linç yediler. Bugüne kadar yere göğe sığdırılamayan insanlar, dün itibariyle bir anda 'Sarayın sanatçısı, AKP'li diyerek linç edildi. Bu sanatçıları itibarsızlaştırmak için bunu yaptılar. Nilüfer, bir yanlış anlaşılma olduğunu, yangına müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Yine de 'Help Turkey' kampanyasına katılmayarak eleştirisine devam ediyor. Sosyal medyada sıklıkla sahte hesap kullanıldığını görüyorum. Görünürde insan hakları, demokrasi ve kadın haklarını savunanlar 'Sizin linç ettiğiniz insanlar siyasetle ilgili bir tutum almamışlar. Ülkeyle ilgili eleştirilerini paylaşmışlar. Nasıl linç edersiniz?' diyen sağ duyulu bir sanatçı kesimi çıkmadı. Onlar yalnız bırakıldı.Sanatçıyım diye Kazdağları ile ilgili öne çıkanlar, ormanları yakanların siyasi uzantılarıyla ilgili tek kelime edemiyor. Ormanları yakanların siyasi uzantılarıyla ilgili seçim döneminde oy isteyeceksiniz. Ormanları yaktıkları aklınıza gelmeyecek mi? Onların derdi 'müşterilerim' dediği kesimi kaybetmemek. Sosyal medyayı bir çöplüğe dönüştürdüklerini görüyoruz." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

FETÖ'nün gönüllü Neron'ları... 'Sosyal medya kundakçıları Twitter'ı yakarken siz yem olmayın!' ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına orman yangınları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.