FETÖ'nün Baykal'a kaset operasyonunun arka planı!

Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin, CHP Genel Başkanı iken FETÖ/PDY'nin kaset kumpası ile görevini zorunlu olarak bırakmak zorunda kalan Deniz Baykal'ın FETÖ/PDY tarafından hedef seçilmesinin arka planını yazdı. Ergin, "Fethullahçılar Baykal’ı neden devirdi?" başlıklı yazısında, Baykal’a kaset kumpası ile ilgili Savcı Alparslan Karabay'ın hazırladığı iddianamenin ayrıntılarını yazdı. Ergin’e göre, Baykal’a operasyonun nedeni, 2010 anayasa değişiklik referandumuna muhalefetin önünü kesmek!

BAYKAL'A KASET OPERASYONU 2010 ANAYASA REFERANDUMU İLE İLGİLİ...

Ergin'in yorumuna göre, Deniz Baykal’a kaset operasyonu, FETÖ/PDY'nin devleti ele geçirmek için yaptığı paralel yapılanmada stratejik hedef olarak belirlediği yargı ile ilgili başta HSYK'nın yapısı olmak üzere pek çok düzenleme içeren 2010 anayasa referandum paketinin TBMM'den muhalefet engelini en aza indirerek geçirmek için planlanıyor.

İddianame verilerinden yola çıkarak kaleme alınan yazısının devamına Ergin şöyle devam ediyor: "Anayasa değişikliğini yargıyı ele geçirebilmek için kendisi açısından hayati bir hedef olarak gören ve o noktada AK Parti iktidarı ile tam bir fikir birliği içinde hareket eden Fetullahçı organizasyon, bütün bir 2010 yazına yayılacak olan referandum tartışmasında kendisine en önemli engellerden biri olarak -belki de en önemlisi- Deniz Baykal’ı görmüştür."

Yazıda, 2010 referandumu sonrası yargıyı ele geçirmek isteyen Fethullahçıların, referanduma odaklandıkları belirtildi. Tarihlere dikkat çekildi.

"Olayların sıralaması şöyledir: Anayasa teklifi TBMM Genel Kurulu’ndan 6 Mayıs’ta geçmiş, kaset 7 Mayıs tarihinde dolaşıma sokulmuş, Baykal 10 Mayıs’ta istifa etmiş, teklif Resmi Gazete’de 13 Mayıs’ta yayımlanmıştır. İddianamenin ilk kez açığa çıkardığı bir olgu, cemaatin Deniz Baykal operasyonu için düğmeye bastığı tarihin 27 Mart olmasıdır. Yani anayasa değişikliği teklifinin TBMM Başkanlığı’na sunulmasından tam üç gün önce... Bu tarihler yan yana getirilip bakıldığında, FETÖ/PDY’nin Baykal’ın CHP liderliğini bitirmeye dönük operasyonu ile AK Parti’nin anayasa paketinin TBMM’ye gelişi ve Genel Kurul’dan geçişinin zamanlama olarak “mükemmel” bir şekilde iç içe geçtiğini görüyoruz."

FETÖ'nün Baykal'a kaset operasyonunun arka planı! ile ilgili etiketler FETÖ Deniz Baykal CHP pdy kaset kumpası FETÖ terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.