FETÖ'nün ATO imamının işe aldırdığı o ismi kim koruyor?

FETÖ soruşturmasıyla görevden alınan bir kişinin işe iade edilmesi ATO’yu karıştırdı. ATO Başkanı Baran, “FETÖ’cüleri temizliyoruz diyerek atılmış ama FETÖ’cü değil” dedi

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) bu ayki Meclis toplantısına FETÖ tartışması damga vurdu.

FETÖ'nün ATO imamı olduğu öne sürülen Ayhan Atalay'ın referansı ile işe alındığı iddia edilen 9 kişi, eski Başkan Salih Bezci tarafından görevden alınmıştı.

Kurumdan atılan 9 kişiden 8'i işe dönüş davası açarken dava açmayan bir kişinin yeniden ATO'da işe başlatıldığı iddia edildi.

ATO Meclis üyesi Ercan Kahraman, "Ayhan Atalay referansı ile işe girmiş ve FETÖ gerekçesi ile işten çıkarılmış 9 kişiden 8'i geri dönüş için mahkemeye veriyor. Bir kişi vermiyor… Bu arkadaş yeniden işe alınıyor. Hangi gerekçeli kararla bu insanlar yeniden işe alınıyor? Hangi gerekçe ile işten çıkartıldı? Hangi gerekçe ile işe alındı? Ben meclis üyesi olarak bilgi edinme hakkımı kullanıyorum" dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran ise, "İşin aslı şudur: İşe aldığımız bu arkadaşımız FETÖ yapılanması içinde olacak birisi asla değildir. FETÖ'cüleri temizledik görüntüsü oluşturmaya dönük bir hareket olarak bir takım sözde referans listeleri hazırlanarak yapılmış bir işlem söz konusu idi geçmişte. Bu arkadaşımız 15 Temmuz sonrası KHK ile işten çıkarılanlar arasında değildir ve işten çıkarılma gerekçesinde böyle bir ibare yoktur. İşten çıkarıldıktan sonra işsizlik maaşı da ilgili kurum tarafından ödenmiştir" dedi.

Baran "FETÖ ile ilgisi olmayanları FETÖ'cü ilan edenlere de ihtiyatla yaklaşmak ve bunu hangi endişe ile yaptıklarını iyi değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. İşten atılan 11 arkadaşın 10'u mahkemeye müracaat etti. İşe iade davasını kazanan bize gelecek. Biz de uygun gördüğümüzü, tahkikatını yaptırıp ihtiyacımıza göre işe alıp almayacağımıza bakacağız. İşe aldığımız bu arkadaşımız, ekmek yediği kurumla mahkemelik olmamak için dava açmadı" diye konuştu.

wefreeeerwggg

ŞAMİL TAYYAR'DAN TEPKİ

Konuyla ilgili bir açıklama da AK Parti milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi.

Twitter'dan olayla ilgili bir mesaj paylaşan tayyar, "Eski referansı FETÖ imamı, yeni referansı ATO Başkanı. Maşallah!"

FETÖ'nün ATO imamının işe aldırdığı o ismi kim koruyor? ile ilgili etiketler ATO Şamil Tayyar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.