FETÖ'nün 'Altın Çocukları'na adım adım takip

FETÖ firarisi eski emniyet müdürleri Cemil Ceylan ile Hüsrev Salmaner'in örgüte ait hücre evinde yakalanmasına ilişkin operasyonun detayları ortaya çıktı. Operasyon öncesi görüntülere göre iki firari polis müdür günlerce adım adım izlenmiş. Bu sadeye örgütün firari isimleri ile yaptıkları tüm görüşmeler deşifre olan Ceylan ve Salmaner tutuklanarak cezaevine gönderildi...

2010 ile 2014 tarihleri arasında Kilis ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Cemil Ceylan ile 2011-2014 arasında Artvin İl Emniyet Müdürü olan Hüsrev Salmaner, Ankara Etimesgut'ta saklandıkları FETÖ hücre evinde yakalandı. 

FETÖ'nün iletişim ağı ByLock kullandıkları belirlenen iki emniyet müdürü uzun süredir firari olarak aranıyordu.

Etimesgut ve çevresinde faaliyetlerine devam ettikleri tespit edilen Salmaner ve Ceylan'ın iki evi gizlenmek için kullandıkları, mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmadıkları, sokağa çıktıklarında ise kılık değiştirdikleri belirlendi.

Adım adım takip edilen firari müdürlerle ilgili bu tespitlerin ardından savcılıktan alınan arama kararının ardından her iki eve birden eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği operayonda şahısların yanında bulunan bilgisayar ve cep telefonlarına da el konuldu. 

Ortaya çıkan görüntülere göre firari Emniyet Müdürleri Cemil Ceylan ve Hüsrev Salmaner, aylarca süren adım adım takip sonucunda yakalandı. Ceylan ve Salmaner'in tüm bağlantıları da bu süreçte deşifre edildi. 

Şüphelilerin örgüte ait hücre evlerinde kripto FETÖ üyeleri ile sık sık görüştüğü de belirlendi.

FETÖ'NÜN 'ALTIN ÇOCUKLARI' TUTUKLANDI

FETÖ'nün Ankara Etimesgut'taki hücre evine düzenlenen operasyonla yakalanan, örgütün altın çocukları olarak nitelenen firari emniyet müdürleri Cemil Ceylan ile Hüsrev Salmaner, çıkartıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 
 
 
 
FETÖ'nün 'Altın Çocukları'na adım adım takip ile ilgili etiketler FETÖ Ankara Etimesgut ByLock firari emniyet müdürü Cemil Ceylan Hüsrev Salmaner

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.