FETÖ'nün ABD'deki ilişkileri ortaya çıktı

ABD'de Biden yönetiminin göreve başlaması sonrası FETÖ'cüler yeni yönetim üzerinde baskı kurmaya ve Türkiye aleyhine kara propaganda yapmaya başladılar. Türkler Her Yerde Platformu Başkanı Mustafa Tanrıyeri, FETÖ'cülerin ABD'deki kirli ilişkilerini anlattı.

ABD'nin New York kentinde FETÖ'cülerin 'Stop Erdoğan' (Erdoğan'ı durdurun) yazılı ilanlar asması sonrası örgütün ABD'deki kirli ilişkileri bir kez daha gündeme geldi. ABD'de faaliyet gösteren Türkler Her Yerde platformunun başkanı Mustafa Tanrıyeri, ülkede yaklaşık 25 bin FETÖ'cünün bulunduğunu belirterek, Demokratların FETÖ'cüler ile yakın ilişkileri olduğuna dikkat çekti. Tanrıyeri ayrıca ABD'de faaliyet gösteren FETÖ'cü kuruluşları sıraladı.

Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a konuşan Tanrıyeri şu ifadeleri kullandı:

"Büyük tepki toplayan "Stop Erdoğan" ışıklı reklamı, New York Belediyesi'ne ait bir reklam alanında yayınlandı. Burası birçok markanın yer almak istediği merkezi yerde bir reklam panosu. Ticari olmayan bir reklam buradan neden yayınlandı? Bu reklam kim tarafından verildi? Reklam şirketi, bu reklamın kimler tarafından verildiğini açıklamıyor. Ama biz bu reklamın FETÖ'cüler tarafından verildiğini biliyoruz. Türkiye düşmanı bu ilanın arkasında FETÖ'cü işadamları ve ABD'deki FETÖ'cü örgütler var."

OTOBANLARA REKLAM VERMİŞLERDİ

"Bunu ilk kez yapmıyorlar. Daha önce de şehirlerarası yollarda billboardlar kiralayarak Türkiye'ye karşı kara propaganda yapmışlardı. Aslında FETÖ'nün bir kazanımı yok. Onların yurtdışındaki durumlarını zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz. FETÖ'cülerin yapmak istedikleri şey, Biden yönetimini Türkiye aleyhine kışkırtmak."

TÜRKLERİN BİR KISMI FETÖ'DEN ÇEKİNİYOR

"ABD'de yaşayan Türkler, FETÖ'nün gerçek yüzünü biliyor ve sevmiyor. Ancak bunlardan bir kısmı, FETÖ'nün Türkiye'de yaptığı karanlık faaliyetleri bildiği için örgütle karşı karşıya gelmek istemiyor. ABD'de Türklerin bir kısmında FETÖ'nün düşmanlığını kazanma korkusu var. Kendilerine bir kötülük gelmesinden, bürokraside karşılarına çıkmalarından çekiniyorlar."

ABD'LİLER GÜLEN'E 'İMAM' DİYOR

"ABD'deki sokaktaki vatandaş Fetullah Gülen ismini bilmiyor. Akademik çevreler ve siyasiler, Gülen'i "İmam" olarak tanıyorlar. Bazı akademisyenler bu örgütü "Gülenist" olarak tanımlıyor. FETÖ'cüler hiçbir etkinliklerinde Gülen'i ön plana çıkarmıyor. Charter okullarındaki yolsuzluklar nedeniyle bu örgüte destek verilmemesini isteyen bir kitle var."

DEMOKRATLAR FETÖ İLE İLİŞKİDE

"FETÖ'nün ABD yapılanmasında finans boyutu çok önemli. Ciddi bir ekonomik büyüklükten bahsediyorum. Siyasetçilere yönelik yardımlar FETÖ'cü işadamları tarafından finanse ediliyor. Özellikle Clinton döneminde başlayan Demokratlarla yakın ilişkileri var. Kampanyalarına çok güçlü yardımda bulundular. Trump geldiğinde örgüt bir travma yaşamıştı ancak örgüte dokunulamadı."

ABD'DEKİ BU FETÖ'CÜ ÖRGÜTLERE DİKKAT!

"FETÖ, ABD'de çeşitli hezeyanları olan darbeci, sapkın bir tarikat gibi değil, dinlerarası diyalog yapan entelektüel bir grup gibi hareket ediyor. Rumi Forum, Turkish Cultural Center, Diyalog merkezleri üzerinden insanlara FETÖ propagandası yapılıyor. ABD'liler bu yapının sapkın bir tarikat olduğunu hissetmiyor. Türkiye'den kaçan gazeteciler çok aktif çalışıyor. Hâlâ mahkemelerden gizli belge ve dosya alabiliyorlar. Bu da örgütün hâlâ bürokrasiden temizlenmediğini gösterir."

FETÖ'nün ABD'deki ilişkileri ortaya çıktı ile ilgili etiketler FETÖ ABD Reklam New York Gülen mustafa tanrıyeri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.