FETÖ'nün AB fonlarını sülük gibi sömürdüğü ortaya çıktı!

Hatay'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 16 kişi hakkında hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık, üniversitede çeşitli görevlerde bulunan bazı sanıkların, sözde projelerle AB'den sağlanan kaynakları yolsuzluk yaparak örgüte aktardığını öne sürdü.

İskenderun Teknik ve Mustafa Kemal üniversitelerinde çalışırken meslekten ihraç edilen 16 kişi hakkındaki iddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık, bazı sanıkların sözde projelerle Avrupa Birliği'nden (AB) sağlanan kaynakları yolsuzluk yaparak örgüte aktardığını iddia etti.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 49 sayfalık iddianamede ifadesi yer alan 'Bayrak' kod adlı gizli tanık, tutuklu sanık eski Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Cevat T'ye ait olan ve sohbetlerin yapıldığı 4 katlı villanın yolsuzluk yapılarak alındığını ileri sürdü.

'4 KATLI VİLLA SATIN ALDILAR'

Villada kimsenin yaşamadığını anlatan gizli tanık, şu ifadeleri kullandı: "Bu adam bu evde cemaat toplantıları yaptırıyor. Bu 4 katlı villayı da Cevat T. 2007-2009 yıllarında Avrupa Birliği projeleri kapsamında usulsüz teşvik paraları, 'komi ve garson yetiştirme' sözde projeleri adı altında elde edilen yolsuzluk parasıyla satın aldılar.

Sanık Cevat T, AB projelerini gerçekte yapılmayıp ancak yapılmış gibi gösterdi. 300 bin euroluk parayı zimmetine geçirmek için de öğrencileri kullanarak örgüte mali destek sağladı. Proje heyetinde yer almayan, mezuniyeti yakın öğrencileri projede görevli eğitmen olarak gösterip bağlanan bin 100 lira maaşın, bin lirasını geri almak suretiyle de menfaat elde etmiştir."

'Vatan' kod adlı gizli tanık da tutuklu sanıklardan, o dönemde İskenderun Teknik Üniversitesindeki bir daire başkanlığında görevli Nurten Ç'nin diğer tutuksuz sanıklardan Ali Osman A. ve Ertuğrul B. ile Pensilvanya'ya gittiğini ve bu kayıtların emniyette mevcut olduğunu ileri sürdü. Sanık Nurten Ç'nin maaşının 3 bin civarında olmasına rağmen çok lüks bir hayat yaşadığını öne süren gizli tanık 'Vatan', bu kişinin üst düzey FETÖ mensubu olduğunu savundu.

FETÖ'nün AB fonlarını sülük gibi sömürdüğü ortaya çıktı! ile ilgili etiketler FETÖ ab fon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.