FETÖ'den yargılamaları takip için özel birim!

FETÖ’nün yargılamaları takip eden bir birim kurduğu ortaya çıktı. MİT TIR’ları davasıyla ilgili taktiklerin paylaşıldığı ByLock yazışmalarında, “önce hakkında en az kayıt bulunan kişinin tahliyesinin istenmesi, sonra da ‘geçen celse filanı bıraktınız, bizim ondan ne farkımız var’ denilerek yeni gedik açılması” talimatı verilmiş.

Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock içeriklerinin çözümüyle ilgili çalışmalar sürerken, dikkat çekici bir konuşma içeriği tespit edildi. Örgütün, devam eden FETÖ yargılamalarını takip eden bir birim oluşturduğu ve bu birim üzerinden tutuklu yargılanan sanıkların tahliye edilmesi, yargılamaların uzatılması için izlenilecek yöntemlerin belirlendiği ortaya çıktı.

MİT TIRLARI DAVASI İÇİN TAKTİK
İsminin Abdullah olduğu anlaşılan "361682" ID numaralı ByLock kullanıcısının, hala Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılaması görülen MİT TIR'ları davasıyla ilgili taktikleri paylaştığı belirlendi. 14 Şubat 2016 tarihli mesajda, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile eski savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca'nın avukatlığını yapan Alp Değer Tanrıverdi'ye iletilmesi için “Avukatlar için MİT davasında bir taktik” başlığıyla şu talimat veriliyor:

'AĞIZ BİRLİĞİ YAPIP GEDİK AÇIN'
“Avukatlar ve yargılanan arkadaşlar her birinin tahliyesi için talepte bulunmasın. En uygun olacak, hakkında 'iftiranamede' en az kayıt bulunan bir kişi için, ağız birliği ederek 'bari bunu bırakın' desin. Burada maksat gedik açmak. Bu etkili bir yöntemdir. Mahkeme kendince rahatlamak için tahliye kararı verebilir. Bu kişi tahliye olduktan sonra, bu sefer de 'geçen celse filanı bıraktınız, bizim ondan ne farkımız var' deyip yeni gedik açılmalı.”

SON GÜN DAVA AÇIN
FETÖ’cülerin, ByLock yazışmalarıyla davaları oyalayıp kararları geciktirmeye çalıştıkları anlaşıldı. Abdullah isimli FETÖ’cünün ByLock mesajlarında, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından meslekten ihraç edilenlerin izleyeceği yönteme ilişkin verdiği taktikler de dikkat çekti. Danıştay’a dava açılması talimatının verildiği 9 Şubat 2016 tarihli mesajda, “..süre kazanmaya dönük olarak başvuruların en geç tarihte yapılması faydalı olacaktır. Bu durumda gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60. gün olan son günde dava açılması iyi olur” ifadesi kullanılıyor.

FETÖ'den yargılamaları takip için özel birim! ile ilgili etiketler FETÖ ByLock yargılama özel birim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.