FETÖ'den referandum manipülasyonu!

Emniyet İstihbarat'ın FETÖ şüphelilerinin takibi sırasında ele geçirdiği bir görsel, örgütün yine tarih vererek manipülasyon yapmaya çalıştığını ortaya koydu.

Emniyet İstihbarat, FETÖ şüphelilerinin takibi sırasında örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in resmiyle birlikte “Bahar öyle şaşaalı olacak ki Kanuni devri yanında sönük kalacak. Büyük baharın arefesi” yazılı bir fotoğraf ele geçirdi. İstihbarat birimlerinin kaynağını araştırdığı fotoğrafta FETÖ'nün mensuplarını bu kez de referandum için umut verdiği değerlendirilmesi yapıldı.

Referandumda hayır çıkması için hem yurtdışında hem Türkiye'de yoğun çaba harcayan örgütün bu mesajla propaganda yaparken, itirafların önüne geçmeye çalıştığı değerlendiriliyor.

Fotoğrafta dikkat çekici bir diğer şey ise Gülen'in bu güne kadar M. olarak kısaltılan ilk ismini ilk kez kullanması oldu. Görselde FETÖ elabaşısının fotoğrafının altına "Muhammed Fethullah Gülen" yazıldı.

İTİRAFÇILAR ARTTIKÇA TARİHLER ARKA ARKAYA GELİYOR

FETÖ 17/25 Aralık sürecinde sürekli olarak bazı tarihler vererek örgüt üyelerini motive etme stratejisi izledi.

15 Temmuz darbe girişiminin tarihinin de bir çok FETÖ'cünün sosyal medya hesapları ile birbirleriyle olan telefon görüşmeleri ve yazışmalarında işaret edilmişti.

Darbe girişiminin ardından bir mesaj yayınlayan FETÖ elebaşı Gülen, 'kuluçka' örneği kullanarak "Ne kadar ağır gelirsen gelsin dişini sık ve sabret. Beklentilerin karşısında kuluçkada yumurtaların 20 gün çevrildiği gibi sabret" demişti.

Bu mesaj FETÖ 14 Ağustos'u mu işaret ediyor yorumlarına neden olmuştu.

Daha sonra yeni bir kalkışmanın yapılabileceğine ilişkin dedikodular yaymaya başlayan FETÖ’cüler, yeni tarihi 26 Aralık 2016 olarak açıkladı. Ancak bu tarihte de herhangi bir olay yaşanmadı.

FETÖ itirafçılarının sayılarındaki artış örgütün dağılmaya başladığını ortaya koymuştu. FETÖ'nün örgüt üyelerinin umutsuzluğa kapılarak itirafçı olmasını önlemek için sık sık ortaya atılan tarihlerle terör hücrelerini ve cezaevlerindeki mensuplarını birarada ve umutvar hale getirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

FETÖ'den referandum manipülasyonu! ile ilgili etiketler FETÖ manipülasyon referandum
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.