"FETÖ’den PKK’ya birçok odak, Akar’ı hedef haline getirdi!"

Ahmet Hakan'dan "prompter" yorumu: Milli Savunma Bakanlığı ve TSK, son günlerde Kış Kartalı Harekâtı ile terörün omurgasını çökertirken... Bundan rahatsız olanların Bakan Akar’ı hedef almaları doğal ama ellerine geçirdikleri malzemeden bir mücadele aracı çıkmaz.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Münih Güvenlik Konferansı'nda yapılan bir röportaj sırasında çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Akar'ın röportaj verdiği esnada kamera kadrajının dışında duran bir kişinin, elinde beyaz bir kağıt tuttuğu görüldü.

Sosyal medya kullanıcıları, bu görüntüyü "canlı prompter" diyerek yorumladı.

Bu konudaki eleştirilere yanıt ise Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan geldi.

"Dünyada kritik görevler üstlenen bakanlar, özellikle tansiyonun yüksek olduğu zamanlarda çıktıkları televizyon programlarında rakamsal ve tarihsel bilgileri doğru aktarabilmek için tanıtma kartları veya prompter kullanırlar." diyen ve Bakan Akar'ın da bunu yaptığını belirten Hakan yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Bakan Akar’ın son dört günlük programına bakalım:

NATO Savunma Bakanları toplantısına katılmış. Burada beş ayrı oturumda konuşmalar yapmış ve Türkiye’nin tezlerini anlatmış. 10 savunma bakanı ile ikili görüşmeler yapmış. Ardından Münih Konferansı’na gitmiş. Orada da forumlara, oturumlara katılmış. Savunma sanayisi şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelmiş.

Ve bütün bu yoğun faaliyetlerin arasında TRT World’e bir röportaj vermiş.

O röportajdan bir fotoğraf sızdı ortama.

Bir görevli, Bakan Akar’a kamera arkasından bazı bilgi notları iletiyor.

Buradan yola çıkarak Bakan Akar’ın yapıp ettiklerinden doğrudan etkilenen FETÖ’sünden PKK’sına birçok odak, Bakan Akar’ı hedef haline getirmeye başladılar.

Dünyada kritik görevler üstlenen bakanlar, özellikle tansiyonun yüksek olduğu zamanlarda çıktıkları televizyon programlarında rakamsal ve tarihsel bilgileri doğru aktarabilmek için tanıtma kartları veya prompter kullanırlar.

Bakan Akar’ın yaptığı da bu.

Savunma Bakanlığı kaynaklarıyla görüştüm. Bakan Akar’a o program sırasında tek bir kart sunulduğunu aktardılar.

Ayrıca kaç kere dinledim Bakan Akar’ı. Hem özel basın görüşmelerinde hem de kamuya açık toplantılarda. Gürül gürül konuşur Akar. Hiç de öyle sufleye ihtiyaç duyar bir hali yok.

Milli Savunma Bakanlığı ve TSK, son günlerde Kış Kartalı Harekâtı ile terörün omurgasını çökertirken...

Bundan rahatsız olanların Bakan Akar’ı hedef almaları doğal ama ellerine geçirdikleri malzemeden bir mücadele aracı çıkmaz."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

"FETÖ’den PKK’ya birçok odak, Akar’ı hedef haline getirdi!" ile ilgili etiketler Hulusi Akar Ahmet Hakan msb prompter köşe yazıları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.