FETÖ'den Güney Afrika'da alçak tuzak...

Güney Afrika'daki Türk iş adamlarını karalama kampanyası başlatan FETÖ üyeleri, MÜSİAD Başkanı Ebubekir Salim'i tutuklatmaya çalıştı.

Güney Afrika MÜSİAD Başkanı Salim, "Cumhurbaşkanımızın temmuzda Güney Afrika'ya yapacağı BRICS zirvesi ziyaretinden önce FETÖ sıkıştı ve ülkede Türkiye aleyhine kampanyalarını sıklaştırdı. Gözaltı kararı ertelenmeseydi, televizyonları kullanıp, 'Türkiye'nin yanında yer alan iş adamları Güney Afrika'nın parasını dışarı kaçırıyor, hırsızlık yapıyor' diye propaganda yapacaklardı" dedi.

FETÖ'den Güney Afrika'da alçak tuzak...

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Güney Afrika'nın önde gelen bir Türk iş adamına tuzak kurarak kendisini tutuklatmaya çalıştığı ortaya çıktı.

TUTUKLATMAYA ÇALIŞTILAR
Müstakil Sanayici İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Güney Afrika şubesinden yapılan açıklamaya göre, ülkedeki Türk iş adamlarına yönelik ülke basınında ve sosyal medyada karalama kampanyasına başlayan FETÖ üyelerinin yargı oyunu bozuldu.

ALEYHİNDEKİ TÜM KARARLAR BOZULDU
FETÖ üyeleri, Güney Afrika MÜSİAD Başkanı Ebubekir Salim'in yurt dışına para kaçırdığını ve bir maden şirketinin satışına hile karıştırdığını ileri sürdü. Bu suçlamalarla Güney Afrika Mahkemesinden Salim hakkında gözaltı ve şirket hesaplarının dondurulması kararı çıkartıldı.

Mahkemeye eksik ve yalan beyanlarda bulunulduğuna dair itirazda bulunan Salim, aleyhindeki tüm kararları bozdurdu.

FETÖ'den Güney Afrika'da alçak tuzak... - Resim : 2

"TİPİK BİR FETÖ KAMPANYASI"
Gelişmelere ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde örgütün üst kademesinden çok sayıda ismin yaşadığını ve bu kişilerin Türkiye'nin yanında yer alan çeşitli çevreleri hedef aldığını söyledi.

Örgütün, sosyal medya ve basın üzerinden yapılan saldırıların yanında sahte evrak ve beyanlarla yargıyı da kullanmaya çalıştığını aktaran Ülgen, yaşananları "tipik bir FETÖ kampanyası" olarak yorumladı. MİT'in Kosova ve Gabon'da yaptığı operasyonların bu tip kampanyaları tetiklediğini düşündüğünü belirten Ülgen, "Bu kampanyaları açıkcası ciddiye almıyoruz, bu tip göz boyamalarla bizi sindirmeyecekler." dedi.

Ülgen, bu olaylar karşısında hukuk ve diplomasi yolunu kullanarak örgüte karşı mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

FETÖ'den Güney Afrika'da alçak tuzak... - Resim : 3

"17-25 ARALIK SÜRECİNE BENZİYOR"

İş adamı Salim ise "Yaşananlar Türkiye'deki 17-25 Aralık sürecine benziyor" ifadesini kullanarak, operasyonun amacının Türkiye'nin yanında olan iş adamlarına zarar vermek olduğunu dile getirdi.

Salim, "Cumhurbaşkanımızın temmuzda Güney Afrika'ya yapacağı BRICS zirvesi ziyaretinden önce FETÖ sıkıştı ve ülkede Türkiye aleyhine kampanyalarını sıklaştırdı. Gözaltı kararı ertelenmeseydi, televizyonları kullanıp 'Türkiye'nin yanında yer alan iş adamları Güney Afrika'nın parasını dışarı kaçırıyor, hırsızlık yapıyor.' diye propaganda yapacaklardı." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'den Güney Afrika'da alçak tuzak... ile ilgili etiketler FETÖ Güney Afrika MÜSİAD işadamı kumpas
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.