FETÖ'den Avrupa'daki Türk medyasına tehdit

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Belçika'daki çatı kuruluşu Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO), ülkede Türkçe yayın yapan haber portallarına tehdit mektubu gönderdi.

FEDACTIO'nun avukatının imzasıyla gönderilen mektupta, FETÖ'nün Belçika yapılanmasına ilişkin haberlerin 24 saat içinde sitelerden kaldırılması istendi. Aksi halde, FEDACTIO'nun terör örgütüyle bağlantılı gösterilmesi nedeniyle, bu sitelerin yöneticilerinin 8 günden bir yıla kadar hapis ve 200 avroya kadar para cezası alabileceği ifade edildi. Ayrıca bu tür haberlerin FEDACTIO üyelerine karşı nefrete katkı yaptığı öne sürüldü.

FETÖ'nün Belçika'daki çatı örgütlenmesi FEDACTİO'nun internet sitesindeki yazıda, yapılanmanın aynı hedefi paylaşan 67 dernekten oluştuğu ifade ediliyor. İnternet sitesinden bu derneklerin ve yöneticilerinin isimleri sonradan çıkarılsa da, 2012 yılında bastırılan bir tanıtım kitapçığında FEDACTIO üyeleri tek tek sıralandı.

FEDACTIO, FETÖ elebaşı Gülen'in fikirlerini paylaşanlardan oluşuyor

FEDACTIO ve FETÖ arasındaki bağ önce Belçika TV ve gazetelerinde yer aldı.

Belçika kamu televizyonu RTBF, darbe girişiminden birkaç gün sonra FEDACTIO üyesi Hüseyin Çakmak ile röportaj yaptı.

FEDACTIO'nun FETÖ ile bağlantısıyla ilgili bir soruya, ne "evet", ne de "hayır" yanıtını veren Çakmak, "Bu grup, Fethullah Gülen'in fikirlerini paylaşanlardan oluşuyor. Ancak FEDACTIO, Gülen hareketinin bir parçası olduğunu iddia etmiyor. Bununla beraber, Belçika'daki Türk toplumu, federasyonumuzun derneklerinde faaliyet gösteren birçok kişinin Gülen'in görüşlerinden etkilendiğini ve aynı görüşleri paylaştığını biliyor." ifadesini kullandı.

Belçika gazetesine göre ülkedeki FETÖ yapılanması

Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi de, 19 Temmuz'da Belçika'da FETÖ ile bağlantılı ve FEDACTIO adı altında toplanan kurum ve derneklerin listesini, "Gülen'den ilham alan kurumlar ağı" başlığı altında yayımladı. Bunlar, haberde kategorilerine göre şöyle sıralanmıştı:

Diyalog, sanat ve kültür dernekleri: Flaman Kültürlerarası Merkez (Vlaams Intercultureel Centrum), Belçika Türk Dostluk Derneği (BELTUD), Cedicow Derneği, Le Pont Kültür Merkezi, Diyalog Platform

Medya: Zaman Vandaag

Kadın Dernekleri: Turquoise Derneği, Golden Rose Derneği, Koza Derneği, Damla Derneği, Inspiration Derneği

Gençlik Dernekleri: Flaman Olimpiyat Derneği (VOV), Frankofon Olimpiyat Derneği (Francolympiades), For Youth Derneği

Öğretmen Dernekleri: İslam Dersi Öğretmenleri Derneği (VLERIG)

Toplum Merkezleri: Vuslat Derneği

Yardım Kuruluşları: KYM International Derneği

Ders Merkezleri: Academie, Compass, Gouden Meridiaan, Tempus, De Oase, Prisma, La Tulipe, Poorten-Bruggen

Öğrenci Dernekleri: Belçika Öğrenci Platformu

Veli Dernekleri: Belçika Türk Veliler Birliği (Turkse Oudervereniging van Belgie)

İş Ağı: Avrupa Profesyoneller Ağı (EPN)

Okullar: Ecole Des Etoiles, Lucerna Koleji

İş dernekleri: Belçika Aktif İşadamları Federasyonu (BETİAD), Küçük ve Orta Ölçekli İşadamları Derneği (UNİEKON), TUSKON, Türk İş Dünyası Konfederasyonu (UNİTEE).

FETÖ'den Avrupa'daki Türk medyasına tehdit ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.