FETÖ'cüler Erdoğan'ın Kısıklı'daki evini uzun süre izlemiş

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin FETÖ'cüler tarafından izlenmesini köşesine taşıdı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü olan Selami Altınok’la konuşan Selvi, 17-25 Aralık FETÖ’cü darbe girişiminin bilinmeyen birçok yönü olduğunu yazdı.

İşte Abdulkadir Selvi'nin "Erdoğan’ın evini izleyen kameranın görüntüleri" başıklı yazısının ilgili bölümü:

17 Aralık'tan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Selami Altınok'la birlikte hareket eden inanmış bir ekip, FETÖ'cü savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Kara ile İstanbul Emniyeti'ni FETÖ karargâhı gibi kullanan polislere karşı gözü kara bir mücadele vermişlerdi.

17 Aralık'tan 24 saat sonra Erdoğan'ın Başbakanlık uçağında İstanbul'a giderek Emniyet Müdürlüğü görevini üstlenen Selami Altınok, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişimine ilişkin bugün dahi kamuoyunun tam olarak bilmediği birçok olaya tanıklık etti.

25 Aralık günü Başbakan'ın Kısıklı'daki evinin önünde Özel Harekât polislerini görevlendirdiğini anlatan Altınok, “‘İzinsiz içeri girmek isteyen olursa vurun' talimatı vermiştim” demişti.

Selami Altınok'la 17-25 Aralık'ta İstanbul Emniyeti'nde yaşananları konuştuk. Altınok, FETÖ'cü polislerin o dönem Başbakan olan Erdoğan'ı özel bir şekilde izlemeye aldıklarını anlattı. Erdoğan'ın kriptolu telefonlarının dinlenilmesi, Başbakanlık Konutu ve ikametgâhında dinleme cihazı ‘böcek'lerin bulunmasını kastetmiyorum. Kamuoyu ile ilk kez paylaşılan bu bilgileri aşağıda Selami Altınok'un ağzından aktarıyorum.

İşte Selami Altınok'un verdiği bilgiler:

"ERDOĞAN'IN KONUTU 24 SAAT İZLENİYORDU"

“Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın konutu, çalışma mekânları gibi korumada birinci derecede önemli merkezler başta olmak üzere İstanbul, MOBESE sistemi tarafından 24 saat görüntülü ve canlı olarak izlenmekteydi. İzleme işlemi Emniyet bünyesindeki Haberleşme Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyordu."

"ERDOĞAN'IN KISIKLI'DAKİ EVİ ve EVE ÇIKAN CADDEDE MOBESE YOK"

"İstanbul dijital kameralar tarafından izlenirken, bir yer istisna tutulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki evi ve eve çıkan cadde ve sokaklardaki kameralar, MOBESE sistemine bağlanmamıştı. Emniyet'teki MOBESE merkezinden Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Kısıklı'daki bölgede ne olduğunu göremiyorduk. Bu işin üzerine gittim."

FETÖ'cüler Erdoğan'ın Kısıklı'daki evini uzun süre izlemiş

"SİSTEMİN DIŞINDAKİ KAMERALARIN KAYITLARINI BAŞKA YERLERDE ARŞİVLEMİŞLER"

"Sistem dışı bırakılan kameralar yerinden kayıt alıyor, görüntüler kameraların hafıza kartına kaydediliyor, sonra bu görüntüler bir ekip tarafından manuel olarak alınıyordu. Manuel olarak alınan görüntülerin Emniyet'te de kayıtları çıkmadı. Çünkü İstanbul'daki MOBESE sisteminin bakım ve kontrolü FETÖ'cü ‘Sürat Bilişim Şirketi'ne verilmiş. Bu şirket Kısıklı'daki konutun kamera kayıtlarını düzenli olarak almış, ancak Emniyet'in kayıtlarına sokmamış. Belli ki Emniyet dışında bir merkezde bu görüntülerden işlerine geleni arşiv yapmış, işlerine gelmeyenleri imha etmişler. Erdoğan'a yönelik bir darbe girişiminde kullanılmak üzere..."

"O CADDEYİ ve ERDOĞAN'IN EVİNİ MOBESE'YE DAHİL ETTİK"

"Bunun üzerine ASELSAN'la işbirliği yaparak Kısıklı'da Cumhurbaşkanımızın konutu başta olmak üzere bölgeyi MOBESE sistemine dahil ettik.”

FETÖ'nün uzun bir süredir Erdoğan'a karşı darbe hazırlıkları yaptığı konusunda hâlâ kuşkusu olan var mı?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

FETÖ'cüler Erdoğan'ın Kısıklı'daki evini uzun süre izlemiş ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan FETÖ Güvenlik Kamerası kısıklı selami altınok
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.