FETÖ'cüler Arınç ve Gül'den bu çıkışını mı bekliyordu?

Bülent Arınç'ın KHK ile ilgili skandal sözleri gündeme otururken, 2016 yılındaki ByLock yazışmaları FETÖ'cülerin Arınç ve Gül'den buna benzer hamleleri beklediklerini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın KHK'lar için, "Bir faciadır" demesi, Ak Parti ve muhalefette büyük tepkilere neden olurken, bugünkü tartışmaların işaretinin 2016 yılındaki By Lock görüşmelerinde verildiği ortaya çıktı.

TBMM eski Başkanı da olan Bülent Arınç’ın, "Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan da özür diliyorum" sözleri Ak Parti’de başta eski milletvekilleri Şamil Tayyar ile Mehmet Metiner olmak üzere muhalefetin de büyük tepkisini çekmişti. Bu tartışmanın Ak Parti’den kopanların kuracağı partilerin ekmeğine yağ sürmek olduğu da Arınç karşıtlarınca dillendirilmişti.

Gün Haber, Antalya’da FETÖ’den kapatılan Resanet Vakfı Davası’na yansıyan By Lock görüşmelerinde 2016 yazılan bazı mesajlardaki kehaneti ortaya çıkardı. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi öncesi yapılan operasyonlara kızan ‘yavuz3407’ kod adlı bir FETÖ’cünün 4 Şubat 2016 saat 13.01’deki By Lock mesajında, Ak Parti’ye kızgınlığını dile getirdiği ve şunları yazdığı ortaya çıktı:

ARINÇ GİBİLER PİSLİKLERİ ORTAYA DÖKECEK
“Allah var ahiret var. Hesap var. Mefkûre sevdası öyle bir sevda ki bitip tükenme bilmeyen bir intizar içinde İnsanı kıvrandırır. Bu halde olana Allah sekine ve itminan versin. Kuzu doğar doğmaz memeyi nerden biliyor. Emmeyi nasıl öğrenmiş. Sürü içinde yavru anayı, ana yavruyu buluyor. Hepsi sevki ilahi başka izahı yok. İster samimi olsunlar, isterse olmasınlar. Göreceksiniz Arınç gibiler tek tek çıkıp bütün pislikleri ortaya dökecek. Bunlar da silinip gidecek.”

GÜL VE ARINÇ TUTUKLANINCA
Yine aynı günlerde (10 Şubat 2016 Saat: 09.24) ‘Hakan’ ve ‘Coşkun’ kod adlı iki FETÖ’cünün ortak bir By Lock paylaşımında Bülent Arıç ile birlikte Abdullah Gül’den bahsediliyor, “A. Gül veya B. Arınç tutuklandıktan sonra halkın aklı başına gelecek” deniliyor.

FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’den ‘HE’ (Hoca Efendi) olarak bahsedilen By Lock mesajında, onun başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidarı eleştiren notlarına yer veriliyor. Erdoğan’ın Fransız ihtilalini yapan güçlü karakterlerden Robespierre’ye benzetildiği mesaj özetle şöyle:

“İhtilalden sonra ‘adalet’, ‘özgürlük’ ‘cumhuriyet’ getireceğim diye diktatörlüğünü ilan ediyor. Kendinden olmayanları hain ilan ediyor. 20 bin kişiyi idam ettiriyor. 300 bin kişiyi tutuklatıyor. Hatta ihtilal yaparken ki en yakın arkadaşı Danton’u bile hain ilan edip onu bile idam ettiriyor. Danton’un dünya tarihine geçen şu sözü meşhurdur; ihtilal evlatlarını yiyor demiştir. Bizim halkın herhalde A.Gül veya B.Arınç tutuklandıktan sonra aklı başına gelecek.”

FETÖ'cüler Arınç ve Gül'den bu çıkışını mı bekliyordu? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.