FETÖ'cüler 31 Temmuz'u bekliyordu: Hüsran oldu!

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ'cüleri temizlemek için ilan edilen OHAL'in 2018'de kaldırılmasının ardından temizleme işlemlerinin devam etmesi için KHK'ya eklenen geçici maddenin süresi 31 Temmuz 2021'de dolacaktı. Hain FETÖ'cülerin heyecanla beklediği o tarih için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenmedik bir açıklama geldi. FETÖ'cüleri hüsrana uğratan açıklamada Erdoğan, bu düzenlemenin bir süre daha devam etmesine karar verildiğini belirtti.

2016 yılında 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin ardından devletin içine sızan Fetullahçı hainlerin temizlenmesi için OHAL ilan edilmişti.

31 TEMMUZ 2021'E KADAR KHK'YA GEÇİCİ MADDE EKLENMİŞTİ

Fakat 2018 yılında kaldırılan OHAL'i n ardından devletin içinde varlıklarını hala sürdürme ihtimallerine karşı FETÖ'cüler için KHK'ya 31 Temmuz 2021'e kadar geçici bir madde eklendi. 

SON MYK TOPLANTISI FETÖ'CÜLERİ HÜSRANA UĞRATTI

Yenişafak yazarı Hüseyin Likoğlu'nun bugünkü köşe yazısında hain FETÖ'cülerin OHAL sonrası devletin içinde varlıklarını devam ettirdikleri ve tamamen temizlenmesi için KHK’ya eklenen geçici maddenin kaldırılacağı 31 Temmuz gününü heyecanla beklediğini fakat hüsrana uğradıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son MYK toplantısında bu düzenlemenin bir süre daha devam etmesi yönündeki kararı, FETÖ'cülerin sevincini kursağında bıraktı. 

İşte Hüseyin Likoğlu'nun bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm;

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından OHAL kaldırıldı ancak hainlerin hâlâ devlet içinde varlığı göz önünde bulundurularak, 31 Temmuz 2018 tarihinde 7145 sayılı Kanun’da değişiklik yapılarak 375 sayılı KHK’ya eklenen geçi madde ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen memurların ilgili düzenlemelerde belirtilen usule uygun olarak kamu görevinden ihraç edileceği hüküm altına alındı.

31 Temmuz 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemenin süresi üç yıldı. Yani 31 Temmuz 2021’de geçici düzenlemenin hükmü dolacaktı. Dolayısıyla artık tespit edilen FETÖ’cüye işlem yapabilmek için 15 Temmuz öncesinin şartları geçerli olacaktı.

15 Temmuz’un üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, OHAL ve bu geçici düzenlemeyi atlatıp hâlâ devletin içinde kalmayı başaran kripto Fetullahçı teröristler, 31 Temmuz’u heyecanla bekliyorlardı. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son MYK toplantısında bu düzenlemenin bir süre daha devam etmesi yönündeki kararı, onları hüsrana uğrattı.

FETÖ'cüler 31 Temmuz'u bekliyordu: Hüsran oldu! ile ilgili etiketler FETÖ MYK KHK Temmuz fetullahçı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.