"FETÖ’cü taktikler derken Murat Bardakçı’yı kastetmedim"

Davutoğlu: Bu, Murat Bey’in bana ilk ağır yazısı değil. Daha önce de kadim kelimesinin anlamını bilmediğimi yazdı...

Habertürk yazarı, tarihçi Murat Bardakçı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Fatih Altaylı'nın konuğu olduğu canlı yayın programında yaptığı açıklamalara zehir zemberek yanıtlar vermişti.

Davutoğlu'nun isim vermeden kendisini hedef aldığını savunan Bardakçı, kendisinin FETÖ ile ilişkisini ispatlaması halinde oyunu Gelecek Partisi'ne vereceğini yazmıştı.

Ahmet Davutoğlu'ndan bu konuda geri adım geldi. Bardakçı'nın yakın dostu Fatih Altaylı'yı arayan Davutoğlu, programda serf ettiği sözlerle Bardakçı'yı kastetmediğini öne sürdü.

Altaylı, Davutoğlu'nun sözlerini bugünkü köşe yazısında şöyle aktardı;

"Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu aradı dün.

Hem bir konuda bilgi vermek hem de katıldığı Teke Tek programının yarattığı etki için teşekkür etmek istemiş.

Program sırasında sorduğum bir soruya verdiği yanıta, Murat Bardakçı’nın gösterdiği tepki ile ilgili bilgi.

Soru, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 2. Abdülhamit’i birbirine benzetip, “Abdülhamit’i devirmek isteyenlerin de sonrası için bir planı yoktu” şeklindeki yorumlar hakkında ne düşündüğü idi.

Davutoğlu da bunun hiçbir mantığı olmadığını, tarihi gerçeklerle bağdaşmadığını, o günkü dünya ile bugünkü dünyanın çok farklı olduğunu, o günkü Türkiye ile bugünkü Türkiye’yi de kıyaslamanın mümkün olmadığını anlattı.

Böyle bir tez ileri sürmenin bilgisizlik olduğunu ileri sürdü.

Davutoğlu’nun bu sözleri üzerine de daha önce böyle bir yazı yazmış olan Murat Bardakçı, Davutoğlu’na hayli ağır bir yazı yazdı.

İşte Ahmet Davutoğlu bu konuda bilgi vermek istemiş.

“Fatih Bey, Murat Bardakçı dostunuz biliyorum. Sizin sorduğunuz sorudan yola çıkarak bana ağır bir yazı yazmış. Bu, Murat Bey’in bana ilk ağır yazısı değil. Daha önce de kadim kelimesinin anlamını bilmediğimi yazdı. Kadim’in artık mevcut olmayan demek olduğunu, mevcudiyetini sürdüren şeylere kadim denmeyeceğini söyledi ve beni cehaletle suçladı. Kadimin ne anlama geldiğini bilirim. Başlangıcı belli olmayan, öncesiz demektir ama artık olmayan demek değildir. Yine de yanıt vermek istemedim.

Ancak bu kez alınganlığı gereksiz.

Sizin sorunuza yanıt verirken, Murat Bey’in bu yönde bir yazısı olduğunu bilmiyordum. O yazıyı okumamıştım. Ama başka birtakım kişilerin bu yönde yazdığını ve konuştuğunu biliyordum. Ama emin olun Murat Bey’in yazısından haberdar değildim. O yüzden de sözlerimin hedefi o değildi.

FETÖ’cü taktikler derken de asla Murat Bardakçı’yı kastetmedim.

Kastettiğim kişiler bazı tarihçilerdi. O yüzden boşuna alınganlık göstermesine gerek yok.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

"FETÖ’cü taktikler derken Murat Bardakçı’yı kastetmedim" ile ilgili etiketler Murat Bardakçı Habertürk Ahmet Davutoğlu köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.