FETÖ'cü eski savcı Ferhat Sarıkaya tutuklandı!

İlk FETÖ kumpası olan "Şemdinli Davası" iddianamesini hazırlayan eski savcı Ferhat Sarıkaya tutuklandı...

Gözaltına alınmasından bu yana Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde bulunan ve iki gün önce gözaltı süresinin uzatılması kararlaştırılan Sarıkaya'nın emniyetteki işlemleri bu sabah tamamlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulunca ( HSK) geçen hafta meslekten ihraç edildikten sonra gözaltına alınan eski cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkaya sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

 Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren Sarıkaya, sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

Sarıkaya, ilk FETÖ kumpası sayılan Şemdinli İddianamesini hazırlamıştı. 

KUMPAS DAVASININ ADI: ŞEMDİNLİ UMUT KİTABEVİ SALDIRISI

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te Umut Kitabevi'ne bomba atıldı. Bir kişi hayatını kaybetti ve 32 kişi de yaralandı. Saldırının astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz tarafından PKK itirafçısına yaptırıldığı öne sürüldü.

Olayı Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya soruşturdu. Sarıkaya, Yaşar Büyükanıt ve 39 yüksek rütbeli subayı da içine alacak bir biçimde iddianame hazırladı.

Askerlere dönük ilk 'kumpas' iddinamesi sonucu 2 astsubay 39'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Darbe girişiminden sonra Sarıkaya 'itirafçı' oldu. İddianamenin Ankara'da örgüt tarafından hazırlanıp gönderildiğini, sonra düzeltmeler yaptığını belirtti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu geçen hafta Sarıkaya'yı ihraç etti. Savcılık da Sarıkaya hakkında 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla soruşturma başlattı ve gözaltı kararı verdi.

 

FETÖ'cü eski savcı Ferhat Sarıkaya tutuklandı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.