FETÖ'cü darbecilerin "ölüm" listesindeydi! Şimdiyse...

Korgeneral İsmail Metin Temel 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında FETÖ'nün hedefindeydi. Ölüm emri çıkartılmıştı onun için. Şimdiyse Türkiye'nin bekasına göz diken bir diğer terör örgütü PKK ile onun Suriye uzantısı PYD'ye karşı Afrin'de düzenlenen harekatı yönetiyor... Askerleri içinse o "Temel Baba"

15 Temmuz gecesi darbeci General Semih Terzi, Silopi'de Özel Kuvvetler Harekat Üssü'nde görevli 13 cuntacıyı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in derdest edilmesi için görevlendirdi.

O gece birlik denetleyen ve helikopterle Siirt'e gidecek olan Korgeneral Temel, kalkışmayı duyunca plan değiştirip Van'a indi. Bunun üzerine darbecilerden oluşan tim de Van'a yönlendirildi.

temel_baba3

Temel'in darbecilere ateş edilmesi emrini vermesiyle Van'a gelen tim helikoptere binerek kaçtı.

İsmail Metin Temel o gece Silopi'de geçici görevli bulunan Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in, görev yerini bırakıp Bolu'ya gitmek istediğini duyunca "Yerini terk ederse öldürün" emrini veren isimdi.

temel_baba4

Şimdiyse Afrin'de Zeytin Dalı Harekatını yönetiyor. 3 aylık bir hazırlık sonrası kritik operasyonu başlatan Korgeneral için, 24 saat birlikte olduğu askerleri 'Temel baba' diyor.

temel_baba

FETÖ'cü darbecilerin "ölüm" listesindeydi! Şimdiyse... ile ilgili etiketler ismail metin temel korgeneral temel baba afrin harekatı zeytin dalı darbe girişi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.