FETÖ yeni 'imam'larını ABD'de yetiştiriyor!

FETÖ'nün ABD’nin Pensilvanya eyaletinde kurduğu Respect (Saygı) Enstitüsü, ABD’nin en köklü kilise fakültelerinden Moravian Theological Seminary (Teoloji Okulu) ile yakın iş birliği içinde “imam” yetiştiriyor.

Başkanlığını firari FETÖ mensuplarından Süleyman Eriş’in yürüttüğü Respect Enstitüsü, internet sitesinde amacını ABD'deki sosyal hayatın değişkenlik ve zorluklarına cevap vermek üzere akademik çalışmalar yapmak olarak açıklıyor. İnternet sitesinde enstitünün çalışma alanlarından birinin de “chaplain” (din görevlisi) yetiştirmek olduğu belirtiliyor.

YILLIK GELİRİ 45 İLA 75 BİN DOLAR OLAN İMAMLAR YETİŞTİRİYORLAR

Hristiyan teolojisinden gelen bir kavram olan "chaplain", “papaz-vaiz” anlamına geliyor. Bu kavram, ABD'de cezaevi, hastane, üniversite, ordu ve polis teşkilatı gibi kurumlarda hizmet veren farklı dinlere mensup görevliler için kullanılıyor.

"Muslim chaplain (Müslüman din adamı) kavramı ise ilk kez 1960'lı yıllarda Amerika'nın en önemli Müslüman liderlerinden Malcom X’in sivil haklar mücadelesi sırasında literatüre girdi.

Amerikan ordusunda ilk kez 1993'te, Körfez Savaşı'ndan sonra Müslüman bir din adamı görevlendirildi. O zamandan bu yana ülkede Müslüman nüfusun artmasıyla bu alandaki ihtiyaç da ön plana çıktı.

Eyaletlere göre fark gösterse de internetteki iş ilanlarına bakıldığında din adamı maaşı, yıllık 45 ile 70 bin dolar arasında değişiyor.

Respect Enstitüsü başkanı ve firari FETÖ mensubu Süleyman Eriş’in enstitünün internet sitesinde yer alan yazısında “Müslüman Din Adamlığı İlerleme Ağı” (MCAN-Müslim Chaplaincy Advancement Network) adlı yapının kurulmasına öncülük ve yardım ettikleri belirtiliyor.

FETÖ yeni 'imam'larını ABD'de yetiştiriyor! ile ilgili etiketler FETÖ ABD Kilise İmam
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.