FETÖ üyeliğinden ceza alan yazar Talha Uğurluel kendini böyle savundu

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ceza alan Talha Uğurluel, video çekerek kendini savundu. Kendisine komplo kurulduğunu ve Kudüs 3 kitabını engelemek isteyen Siyonist güçlerin oyunu olduğunu iddia eden Uğurluel, "Ben FETÖ'cü değilim. Kudüs yüzünden bunlar başıma geldi" dedi.

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel'in, "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu. Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Uğurluel'i "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sosyal medya hesabından video paylaşan Talha Uğurluel, FETÖ'cü olmadığını ve yazdığı Kudüs kitabı nedeniyle Siyonist güçlerin kurbanı olduğunu savundu. Davanın istinaf ve Yargıtay süreci ile en az 6 yıl yurt dışına çıkamayacağını ve Kudüs 3 kitabını da çıkaramayacağını belirten Uğurluel, kendisine iftira atanların amacının da bu olduğunu iddia etti.

Tarihçi-yazar Uğurluel, videoda şunları söyledi: "Piyasa biraz alevli. Piyasa niye alevli çünkü geçen ay bir mücadele verdik biliyorsunuz Kudüs 2 kitabıyla ilgili. İnkilap Yayınları'na protesto çektim. Bir hafta 10 güne kadar Kudüs Eski Şehir kitabı çıkacak. Bu kitap çıkacağı için piyasa alevlendi. Biliyorum neden böyle olduğunu, sokak sokak gezip Kudüs'ün bize ait değerlerini anlatan bir kitap. Burada bir çalışma var: Kudüs'ün önünü kes, kesemiyorsan Talha Uğurluel'in önünü kes. Bu FETÖ meselesinden dolayı iki buçuk üç sene evvel bana bir iftira atıldı. Bu iftira dolayısıyla kısa bir süre içeri girdim çıktım. Üzerinden iki buçuk sene geçti. 3-4 ayda bir  mahkeme oluyor ve bu mahkemenin neticesinde biz beraat bekliyorduk çünkü ortada birşey yok. FETÖ'ye benim üyeliğim yok. ByLock'um yok. 2007'den beri hiç bir bağım mevcut değil. Ama anlaşılmaz bir şekilde dar bir grup uyduruk haberler ürettiler. Neticesinde mahkemeyi istinafa uzattılar. Bu Talha Uğurluel önünde sonunda beraat edecek demek. Benim aldığım her nefes kayıt altında. Ama mahkeme sürecinde Talha Uğurluel 6 yıl yurt dışına çıkamayacak. Bunların derdi bu. Yurt dışına çıkarsa ne olur Kudüs 3 kitabı gelir. Birileri Türkiye'de tetikçi bir grubu finanse ediyor, siyonist bir grup. Niye, Kudis 3 kitabı çıkmasın diye."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Talha Uğurluel (@talhaugurluell)

 

FETÖ üyeliğinden ceza alan yazar Talha Uğurluel kendini böyle savundu ile ilgili etiketler Talha Uğurluel FETÖ Ceza Kudüs kitabı iddia
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.