FETÖ okulunda taciz skandalı

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan FETÖ'ye ait sözleşmeli okulun müdürü, kampüste yaşanan taciz skandalının ardından gözaltına alındı. Müdür A.Y.'nin okul personellerinden J.A.'nın öğrencilere uygunsuz fotoğraflar göndererek taciz ettiğini öğrendiği halde 30 gün polisten saklamakla suçlanıyor. Yaşan skandal FETÖ okullarında yaşanan ilk taciz ve örtbas olayı da değil. Daha önce 5 FETÖ okulunda daha taciz olayları yaşanmış bunlardan biri de kapatılmıştı.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Florida Eyaletine bağlı Orange ilçesinde bulunan "Orlando Science Charter School" isimli sözleşmeli okulun müdürü A.Y., bir okul çalışanının öğrencileri cep telefonundan taciz ettiği olayı güvenlik güçlerinden gizlediği gerekçesi ile gözaltına alındı. 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le bağlantılı olduğu belirtilen sözleşmeli okulun müdürü A.Y.'nin, personel J.A'nın öğrencilere uygunsuz fotoğraflar gönderdiği taciz olayını, ortaya çıkıncaya kadar, 30 gün polisten gizlediği belirtildi.

A.Y'nin, cinsel taciz mağduru öğrencilerden biri tarafından yapılan şikayeti polise rapor etmek yerine okul içinde bir soruşturma yaparak geçiştirdiği kaydedildi.

Okulda yaşanan taciz skandalını polise bildirmemekle suçlanan 35 yaşındaki okul müdürü A.Y, 19 Ocak salı günü Orange ilçe polisi tarafından gözaltına alındı.

TACİZCİ AYNI OKULDAN MEZUN

WFTV9 isimli yerel kanalın derlediği habere göre, öğrencilere cep telefonundan cinsel içerikli fotoğraflar göndermekle suçlanan 19 yaşındaki personel J.A. aynı okuldan mezun oldu.

Mahkeme kayıtlarında da, tacizle suçlanan J.A'nın sözleşmeli okuldan Haziran 2018'de mezun olduğu, 24 Temmuz 2018'de ise aynı okulda ofis asistanı olarak görev yapmaya  başladığı yer aldı.

Mağdur öğrencilerden birinin 26 Mart 2019'da okul görevlilerine yaptığı şikayet üzerine ortaya çıkan skandal olayla ilgili, bir okul yetkilisinin ifadesinde, J.A'nın telefonundan öğrencileri taciz ettiği belirtildi.

Olayın kendisine hem e-posta yoluyla hem sözlü olarak aktarıldığı okul müdürü A.Y'nin ise skandal olayı ne polise ne de ilgili devlet kurumlarına bildirmediği de mahkeme kayıtlarına geçti.

29 Mart 2019'da okula istifasını sunduğu belirtilen J.A, ancak bir ay sonra, 29 Nisan 2019'da ismi açıklanmayan bir okul çalışanı tarafından polise bildirildi.

İhbarın yapıldığı tarihten önce yakalandığı belirlenen J.A'nın, 16 Mayıs 2019'da taciz olayı dahil birçok suçtan hapis cezasına çarptırıldığı ifade edildi.

FETÖ OKULLARINDA YAŞANAN SKANDAL İLK DEĞİL

FETÖ'nün ABD genelinde 25'ten fazla eyalette faaliyet gösteren 140 civarında sözleşmeli okulları daha önce de yolsuzluk ve cinsel taciz de dahil olmak üzere çok sayıda suçlama ile karşılaşmış, soruşturma ve yargılamadan geçmişti. FETÖ okulları, bu nedenle ABD medyasında birçok kez skandal olaylarla yer almıştı. 

Örneğin, New Jersey Yüksek Mahkemesi belgelerine göre, Paterson şehrinde bulunan "Sanat ve Bilim Sözleşmeli Okulu"nda danışma görevlisi olarak çalışan J.R, kendisine defalarca sözlü ve fiziksel cinsel tacizde bulunduğunu belirttiği okul müdürü D.N'den Şubat 2019'da davacı olmuştu.

FETÖ okulunun davacı kadın çalışanla,16 Mayıs 2019'da 450 bin dolar karşılığında anlaştığı kaydedilen yerel medya haberlerinde, D.N. hakkında ikinci bir taciz davasının da sürdüğü ifade edilmişti.

FARKLI FETÖ OKULLARINDA YÖNETİCİLERİN ÖRTBAS BENZERLİĞİ

Illinois'teki Concept Schools okul sistemine bağlı faaliyet gösteren Horizon Science Academy'de çalışan öğretmen L.H, mahkeme kayıtlarındaki ifadesine göre, "cinsel ayrımcılık", "cinsel taciz" ve "misilleme" iddiası ile açtığı davada okul yöneticisi D.S'ye suçlamalarda bulunmuştu. 

Şikayet dilekçesinde, 2014-2015 yıllarında gerçekleşen olayda, FETÖ bağlantılı okul yönetiminin L.H'nin işine son verdiği, okul yöneticisi Shanahan'ı ise terfi ettirdiği bilgisi kayda geçirilmişti.

ÖĞRENCİLERİN UYGUNSUZ GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Bir diğer olayda, Ohio'daki Horizon Science Academy Dayton Lisesi isimli FETÖ sözleşmeli okulunda öğretmenlik yapan K.K'nin, Ohio Eğitim Departmanına sunduğu şikayet dilekçesinde yer alan bilgilere göre, okulun düzenlediği bir festivalde, iki öğrencinin uygunsuz görüntüleri okulun güvenlik kameralarına yansıdığı halde yönetim tarafından olay örtbas edilmek istenmişti.

Yaşadığı sorunlar yüzünden 2013 yılında FETÖ okulundan ayrılmak zorunda kaldığı belirtilen K.K, söz konusu olayın üzerine gitmesi üzerine kendisine konunun kapandığının söylendiğini ve çok fazla soru sorduğuna ilişkin tepki ile karşılaştığını kaydetmişti.

YOLSUZLUK VE CİNSEL SKANDALDAN KAPANAN FETÖ OKULU

Louisina eyaletinde Pelican Educational Foundation (Pelikan Eğitim Vakfı) isimli FETÖ eğitim kurumuna bağlı faaliyet gösteren Abramson Sözleşmeli Okulu da hakkında 2011 yılında çıkan yolsuzluk ve rüşvet skandalları ile ilgili eyaletin eğitim idaresi tarafından soruşturmaya tabi tutulmuştu.

Times-Picayune isimli basın kuruluşunda çıkan habere göre, okul öğretmenlerinden G.R'nin, sınıfındaki öğrenciler arasında farklı zamanlarda iki defa yaşanan cinsel taciz olayını rapor etmesi üzerine, FETÖ okulunun skandalı örtbas etmeye çalıştığı, eyaletin bu sebeplerden dolayı 2011 eğitim yılı başlamadan Pelikan Eğitim Vakfına okuldan el çektirildi...

FETÖ okulunda taciz skandalı ile ilgili etiketler FETÖ ABD Okul Taciz yolsuzluk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.