FETÖ mağduru komutanlar konuştu: Girişim başarılı olsaydı, Amerika Türkiye'de iktidar olacaktı

Pensilvanya merkezli terör örgütünün Balyoz ve Ergenekon kumpaslarıyla TSK'dan uzaklaştırdığı komutanlar darbe girişimini değerlendirdi: FETÖ'cü subaylar Balyoz davası üzerinden darbeyi prova ettiler. Balyoz'dan beri buna hazırlanmışlar

Emekli komutanlara göre kendilerine operasyon yapılacağını anlayan FETÖ'cü askerler ani kararla darbe girişimini başlattı. İhanetin bozguna uğratılması ise devşirme yeniçerilerin çıkarttığı isyanın bastırıldığı 'Vaka-i Hayriye' kadar anlamlı

Balyoz ve Ergenekon davalarında FETÖ'nün, sahte delillerle yargılayıp tasfiye ettiği subaylar 15 Temmuz darbe girişimini Sabah'a değerlendirdi. İşte özetle söyledikleri;

'BU DARBENİN BASTIRILMASI ÇOK HAYIRLI BİR OLAY'

Emekli Tümamiral Soner Polat: Biz bu olayın daha başlangıcından itibaren Fetullahçı ve Amerikancı darbe girişimi olduğunu biliyorduk. Bunun başarıya ulaşma ihtimalinin zayıf olduğunu da değerlendirdik. Böyle bir girişimi bekliyorduk. Ama böyle bir darbenin Türkiye'de başarılı olma şansını sıfır görüyorduk. Diyelim ki başarılı oldular, en fazla bir ay içinde dağılırlardı. Her sistem öyle ya da böyle, az veya çok halkın rızasına dayanır. Bu grubun Türkiye'de hiçbir tabanı yok. Millet çoğunlukla bu işin karşısında durdu. Eğer bu olay başarılı olsaydı, Amerika'nın kendisi Türkiye'de iktidar olacaktı. O nedenle bu darbenin bastırılması çok hayırlı bir olaydır. Vaka-i Hayriye gibidir. Yüzde yüz yabancı güçlerin dayatmasıyla yapılan bir faaliyettir. Darbeci generallerin çoğu liyakat olarak amiral rütbesini rüyalarında göremeyecek kişilerdi. Benim dönemimde 26 amiral tutuklandı. Bu 26 kişi en kritik görevleri yapan, çok parlak amirallerdi. Bunlar tutuklanırken, onların arkasından gelen 300 kişilik bir blok da tutuklandı. A Takımı olmazsa B Takımı gelir. Bunlar B Takımı'ydı.

'TUTUKLANACAKLARINI ANLAYINCA DARBEYE KALKIŞTILAR'

Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Yasin Türker: Bizi Balyoz davasında sahte delillerle tutuklarken, birilerine de yol açtılar. Şimdi tutuklananlara bakıyoruz, hepsi muharip görevlerde general amiral olmuş kişiler. Biz masum olduğumuz halde bizi ifadeye çağırdıklarında aldık bavulumuzu gittik. Yurtdışında olan arkadaşlarımız atladılar, geldiler. Masum olduğumuzu biliyorduk ama tutuklanacağımızı da biliyorduk. Bunu bile bile adalete güvenerek gelip teslim olduk. Hem de bu adamların adaletine güveniyoruz. Biz kurbanlık koyun gibi boynumuzu bıçağa uzatıyoruz. Ama bu adamlar öyle değil. Onlar tutuklanacaklarını anlayınca ellerindeki askerleri öne sürüp darbe yapmaya kalkıştılar. Garip Mehmetçiğin çoğunun günahı yok. Bunlar Meclis'i de bombalarlar, halkına da ateş açarlar, masum insanları öldürürler.

'DARBENİN PROVASI BALYOZ'LA YAPILDI'

Emekli Jandarma Albay Cemal Temizöz: Meğerse Balyoz davası üzerinden bugün yapacakları darbeyi prove etmişler. Balyoz'dan itibaren bunlar hazırlanmışlar. Bir de 'Yurtta Sulh Komitesi' diye, laiklik diye işin içine Atatürk'ü katarak durumlarını kamufle ettiler. Her türlü takiye var bunlarda. Memleket ucuz kurtuldu.

'BUNUNİ ÇİN YETİŞTİRİLDİLER'

Emekli Hava Albay Ziya İlker Göktaş: Bu pilotlar ta çocukluklarından itibaren bu günler için özel yetiştirilmiş pilotlardı. Biz yıllarca bunu anlatamadık. Zeki çocukları alıp beyinlerini yıkadılar. Akademiye sokup komuta kademesine yerleştirdiler. O kadrolar da bugün gelinen noktada darbeye kalkıştılar.

YENİ ORDUYU HAZMEDEMEDİLER

Dejenere olan çoğunluğu devşirme yeniçeriler, yapılan düzenlemelerle oluşan yeni orduyu hazmedemeyip isyan etmişti. "Vaka-i Hayriye" (Hayırlı Olay) 16 Haziran 1826'da İstanbul'da Osmanlı padişahı II. Mahmut tarafından Yeniçeri Ocağı'nın topa tutularak yok edilmesi ve sağ kalanların idam edilmesiyle sonuçlanan olaylara verilen isimdi.

FETÖ mağduru komutanlar konuştu: Girişim başarılı olsaydı, Amerika Türkiye'de iktidar olacaktı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.