FETÖ konusunda daha somut işbirliği olacaktır

TBMM Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, Trump'ın ABD Başkanlığına seçilmesiyle birlikte Türkiye ile ABD arasındaki yakın iş birliğinin, önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğine inandığını ifade etti.

TBMM Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, Donald Trump'ın ABD Başkanlığına seçilmesiyle ilgili "Başta FETÖ ve PKK ile mücadele olmak üzere terörle ortak savaşımızda daha somut ve ileri iş birliğinin kökleri derinlere giden iki ülke ilişkilerini çok daha ileri taşıyacağı, karşılıklı güven anlayışını pekiştireceği açıktır." değerlendirmesinde bulundu.

101120161437484566328_3.jpg

Sarıkaya, Donald Trump'ın ABD'nin 45. Başkanı olarak seçilmesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının ABD halkı için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Türkiye ve ABD'nin, 60 yılı aşkın bir süredir karşılıklı güven ile saygı temelinde ve müşterek menfaatler doğrultusunda, bölgesel ve küresel konularda verimli iş birliği yürüttüğüne dikkati çeken Sarıkaya, iki ülke arasındaki ilişkilerin, bölgesel çatışma risklerinin ve uluslararası terörizmin küresel güvenlik ile istikrarı tehdit ettiği bu yeni sınamalar döneminde her zamankinden daha önemli bir nitelik kazandığını vurguladı.

"Yeni Kongre üyeleriyle her türlü diyaloğa açığız"

Ali Sarıkaya, iki dost, ortak ve müttefik ülke olan Türkiye ve ABD arasındaki yakın iş birliğinin, bölgesel ve küresel meselelerin çözümüne katkı sağlayacak biçimde önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğine inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Başta FETÖ ve PKK ile mücadele olmak üzere terörle ortak savaşımızda daha somut ve ileri iş birliğinin kökleri derinlere giden iki ülke ilişkilerini çok daha ileri taşıyacağı, karşılıklı güven anlayışını pekiştireceği açıktır. Bu konuda Amerikan Kongresi'nin yeni üyeleri ile her türlü diyaloğa ve iş birliğine açık olduğumuzun altını çizmek istiyorum.

Türkiye'nin bölgesinde ve küresel düzlemde başta yanlış din anlayışları temelinde oluşan gerilimlerin giderilmesi için Türk ve Amerikan parlamentolarına düşen ortak sorumluluğu paylaşmaya, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu olarak, mevcut risk ve tehditler karşısında ve NATO bağlamındaki ittifak ilişkimiz temelinde, ülkemizin ABD ile stratejik ortaklığının daha da güçlendirilmesi için ihtiyaç duyulan katkı ve desteği sağlamaya hazırız."

Trump ve ABD Kongresi'nin yeni üyelerinin zorlu bir dönemde görev üstleneceğine işaret eden Sarıkaya, "ABD Kongresi ile ilişkilerimizin iki ülke arasındaki dostluk ve ittifak bağlarına yakışır şekilde güçlendirilmesi yönündeki arzumuzu grubum adına yinelemek isterim." ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, ABD Başkanı Trump'a ve yeniden şekillenen ABD Kongresi'nin üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

FETÖ konusunda daha somut işbirliği olacaktır ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.