FETÖ ile röportaj yapan Sisi’nin adamından itiraf gibi sözler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile röportaj yapan Sisi’nin adamından itiraf gibi açıklama geldi. Görüşmeyi yapan sunucu El Dihi mülakata dair yaptığı açıklamada Gülen’in, Amerikan ‎istihbaratının himayesinde olduğunu, sıkı güvenlik tedbirleri altında söyleşiyi gerçekleştirdiğini söyledi.

New York’ta düzenlenen 74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısına katılan Sisi’nin beraberinde götürdüğü Nashaat Al-Dihi, Pensilvanya’da FETÖ elebaşının malikanesine gitti. Burada elebaşı Gülen ile görüşen Dihi, örgütün propaganda çalışmalarına destek verdi.

ABD İSTİHBARATI GÖZLEMİ ALTINDA

Söz konusu görüşmenin detaylarını yine TEN TV ekranlarında anlatan darbe yanlısı sözde gazeteci, Gülen ile Amerikan ‎istihbaratının himayesinde söyleşi gerçekleştirdiklerini belirtti.

SİSİ'YE DUA EDİYOR

El Dihi Gülen’in darbeyle göreve gelen Sisi için “Muhlis ve halkının çıkarına ‎çalışan biri” şeklinde övgüler dizdiğini ve Sisi’ye dua ettiğini de belirtti.

TEN tv ise, Gülen’den, “ruhani bir şahsiyet” olarak söz etti. El Dihi, Gülen’in Mısır’a gelmek istediğini belirterek, “Kendisini Mısır’a davet ettim ve bana geleceği hususunda ‎vaatte bulundu. Bu onun büyük bir hayali ve arzusu. Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi için dua etti. El ‎Sisi’yi muhlis, Allah’tan korkan ve halkı için çalışan biri olarak tanımladı” dedi.

FETÖ ile röportaj yapan Sisi’nin adamından itiraf gibi sözler

Gülen’den övgü dolu sözlerle bahseden Nashaat Al-Dhi’nin gazeteci kimliği altında Mısır istihbaratı için çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca üst düzey FETÖ’cülerle irtibatlı olduğu da kaydedilen Dhi’nin, örgütün Mısır temsilcisi gibi hareket ettiği de ifade ediliyor. Dhi’nin, FETÖ’nün Mısır’daki faaliyetlerine destek olduğu dile getiriliyor.

FETÖ ile röportaj yapan Sisi’nin adamından itiraf gibi sözler ile ilgili etiketler FETÖ Fetullah Gülen Mısır Sisi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.