FETÖ gözünü yurt dışındaki bağışlara dikti

Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) yurt dışındaki sözde yardım dernekleri aracılığıyla bağış toplamaya başladı. Örgütün mensuplarına, 'bağımlılıklarını devam ettirmeleri adına' ekonomik destek vermeyi sürdürdüğü ortaya çıktı.

FETÖ, yurt dışındaki dernekleri üzerinden, daha önce uzun yıllar Türkiye’de yaptığı gibi sözde insani yardım faaliyeti adı altında örgüte para toplamayı sürdürdüğü öğrenildi.

PARA TOPLAMA FAALİYETLERİNE BAŞLADILAR

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Asya ve Afrika ülkelerinde faaliyet gösteren, Avusturalya merkezli, FETÖ ile bağlantılı bir kuruluş, yaklaşan ramazan nedeniyle şimdiden afişler hazırlayarak yardımsever insanlardan para toplama faaliyetlerine başladı.

ÇEŞİTLİ İSİMLERLE ÖRGÜTÜN KASASINA AKIŞ

Koronavirüs nedeniyle bu yıl para toplama faaliyetlerini erkene alan örgüt, hazırladığı afişte bir kişilik iftar yemeği için 7 dolar, erzak paketi bedeli olarak 50 dolar, fitre bedeli olarak ise 15 dolar bağış belirledi.

FETÖ’nün sözde yardım derneğinin Asya ve Afrika ülkelerindeki yoksul insanlara ulaştırılacağı yalanıyla topladığı paraların, örgüte ve mensuplarına ulaştırıldığı değerlendiriliyor.

PARA DAĞITARAK BAĞLILIĞI SÜRDÜRECEKLER

Örgütün gün geçtikçe gücünün azaldığını belirten güvenlik kaynakları, özellikle yurtdışındaki terör örgütü üyelerini bir arada tutabilmek için ekonomik olarak desteklemek zorunluluğu olduğunu, bunu karşılamak için de sözde yardım faaliyeti adı altında para toplandığını belirtti. Örgütün para dağıtarak, mensuplarını bağlı tutmayı sürdürme gayretinde olduğu da ifade edildi.

(DHA)

FETÖ gözünü yurt dışındaki bağışlara dikti

FETÖ gözünü yurt dışındaki bağışlara dikti ile ilgili etiketler FETÖ Koronavirüs Korona bağış
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.