FETÖ firarisinin yayınına çıkmıştı... TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında suç duyurusu!

'Sağlık sistemini kitleme' eylemleri ile son günlerde öne çıkan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı suç duyurusunda bulundu. Fincancı, FETÖ firarisi Erkam Tufan Aytav'ın yayınına katılarak Türk sağlık sistemi karşıtı açıklamalar yapmıştı.

FETÖ ve PKK yanlısı tutumuyla bilinen Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı 15 Mart tarihinde FETÖ firarisi Erkam Tufan Aytav'ın YouTube kanalına konuk olmuştu.

FETÖ FİRARİSİNİN PROGRAMINA KONUK OLARAK ÇIKMIŞTI

 ''Hedefteki isim'' manşetiyle Şebnem Korur Fincancı'nın programa konuk olmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı harekete geçti.

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında FETÖ’nün yanında yer alan, Türkiye’yi 'soykırımcı' ilan eden ve TSK’ya karşı Hendekçileri koruyan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur hakkında suç duyurusunda bulundu.

FETÖ firarisinin yayınına çıkmıştı... TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında suç duyurusu!

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı konuk alan FETÖ'cü Aytav, aşıyla ilgili algı yaratmaya çalıştı. “İnsanlar Çin aşısına güvenmeli mi? Siz Çin aşısı olacak mısınız” sorularına verdiği yanıtta “aşının ülkesi markası olmamalı” diyen Fincancı FETÖ'nün kanalında açıklamalarına devam etti.

''Bütün veriler şeffaflıkla paylaşılsın. Şu an itibariyle ara değerlendirme itibariyle etkili ve güvenli olduğu görülüyor. Dolayısıyla evet ben bu aşıyı da vurdururum elbette.'' dedi.

TERÖRLE MÜCADELE DERNEĞİ AÇIKLADI

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Terörle Mücadele Başkanlığımızca 15 Mart 2022 tarihinde Youtube kanalı üzerinden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, çok sayıda arama kaydı bulunan firari FETÖ mensubu Erkam Tufan Aytav'ın yayınladığı programa katılması sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunumuştur."

 

FETÖ firarisinin yayınına çıkmıştı... TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında suç duyurusu! - Resim : 2

FETÖ VE PKK YANLISI TUTUMUYLA BİLİNİYOR

TTB Başkanı Rasime Şebnem Korur Financı göreve geldiği günden bu yana her fırsatta terör örgütü PKK ve FETÖ’ye yönelik destek söylemlerinde bulunan bir isim olarak biliniyor.

Fincancı, özellikle terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güneydoğu kentlerini harabeye çevirdiği ve büyük bir kalkışmanın provasını yaptığı ‘Hendek’ olaylarında TSK’ya karşı alçak örgütün yanında yer almış olan bir isim olarak biliniyor.

 

SUPERHABER TTB-PKK BAĞLANTISINI ORTAYA ÇIKARMIŞTI

SuperHaber, Türk Tabipler Birliği ile terör örgütü PKK arasındaki bağı ortaya çıkarmıştı. TTB içindeki PKK yapılanmasının deşifre edildiği gün Türk Tabipler Birliği; 6 HDP, 1 İyi Parti ve 10 CHP milletvekili ile Meclis'te basına açıklama yaptı. Doktorların gelirleri ve özlük haklarında düzenleme öngören yasa teklifinin geri çekilmesine tepki gösteren TTB, "Sağlık sistemini kilitlemeye hazırız" açıklaması yaparak iktidarı tehdit etti.

 

PKK GELİNİ DE TTB DİYARBAKIR İL BAŞKANIYDI

Terörist sevgilisi ile dağda fotoğrafları çıkan ve SuperHaber'in gündeme getirmesinin ardından dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li velik Semra Güzel de TTB Diyarbakır il başkanıydı. 

 

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI KİMDİR?

Rasime Şebnem Korur Fincancı 1959 İstanbul doğumludur.

Eğitimini Kadıköy Maarif Koleji ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamlayan Şebnem Korur Fincancı, adli tıp, işkencenin saptanması ve rehabilitasyonu alanlarında uzman bir doktordur.

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Ceza Hukuku Araştırmaları Derneğinin kurucu üyesidir.

Türk Tabipleri Birliği, İstanbul Tabip Odası, Türk Patoloji Derneği, Forensic Science Society (İngiltere), Académie Internatıonale de Médecine Légale et de Médecine Sociale, International Academy of Legal Medicine, New York Academy of Sciences, İnsan Hakları Eğitimi On Yılı Ulusal Komitesi Cezaevleri Çalışma Grubu, Association de Droit Penale Internationale, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu ve benzeri kurumlarda görev yapmıştır.İngilizce, Almanca ve Klasik Yunanca bilir.2003 yılından bu yana Evrensel gazetesi köşe yazarıdır.

Fincancı, 20 Haziran 2016'da Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin ile birlikte Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan "bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği" kampanyasına katılmaları nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçlaması ile tutuklandı. Mahkeme gerekçe olarak, "üç kişinin gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihlerde yayımlanan haber içerikleri ve görsellerde silahlı terör örgütü PKK/ KCK veya bu örgüte bağlı alt yapılanmaların propagandası mahiyetinde yazılar yazıldığı, örgüt adına suç işleyen, güvenlik güçleriyle çatışan kişilerin övüldüğünün anlaşıldığı" belirtildi. 30 Haziran 2016'da, Erol Önderoğlu ile birlikte tahliye edildi.

1996'da Birleşmiş Milletler Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi adına, Bosna'nın Kalesija bölgesinde bulunan toplu mezarlardan çıkarılan cesetlerin otopsi çalışmalarına katıldı.2002'de Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Kadına Yönelik Cinsel Şiddet Araştırması ve El Kitabı çalışmalarında yer aldı.Uluslararası İşkence Rehabilitasyon Merkezi (IRTC) adına gittiği Bahreyn'de, turist kılığına girerek, denizde cesedi bulunan ve polise göre boğularak ölen gencin vücudundan doku örnekleri aldı. Örnekleri Türkiye'ye getirdi ve yaptığı otopside gencin, ailesinin de iddia ettiği gibi, gözaltında işkenceyle öldürüldüğünü tespit etti.

Ödülleri:

IRCT Bent Sorensen Grant (1997)

İstanbul Üniversitesi Uluslararası Bilime Katkı Belgesi, (1999)

İstanbul Tabip Odası Sevinç Özgüner İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü (2000)

Diyarbakır Tabip Odası Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü (2000)

Açık Sayfa Barış, Demokrasi ve Hukuka Katkı Ödülü (2000)

International People's Lawyers Eminent Person Grant (2000)

BEKSAV Ödülü (2001)

Lider Kadınlar ödülü (2014)

Hrant Dink Ödülü (2014)

Üye olduğu dernekler:

Adli Tıp Uzmanları Derneği

Türkiye İnsan Hakları Vakfı

Ceza Hukuku Araştırmaları Derneği

FETÖ firarisinin yayınına çıkmıştı... TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında suç duyurusu! ile ilgili etiketler TTB şebnem korur fincancı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.