FETÖ evlerine içki makyajı!

FETÖ'nün özellikle öğrencileri yetiştirdiği 'ışık evleri', 'hijyen evlerine' dönüştürüldü. İçki şişeler, sol yayınlar ve sanatçı posterleriyle kamufle olmaya çalışan örgüt, başarılı olamadı. Yapılan operasyonda gözaltına alınan kişilerin FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinin yakınları olduğu ortaya çıktı.

FETÖ'nün insan kaynağı ihtiyacını karşıladığı yer, ‘ışık evleri’ adı verilen hücrelerdi. Özellikle öğrenciler ders çalışma bahanesi ile bu evlere getiriliyor, sonrasında Fetullah Gülen’in, Said-i Nursi’nin kitapları okutulur, vaaz kasetleri dinletilirdi. Kod ismi verilen bu çocuklar örgüt hiyerarşisi ile tanışır, abiler ve imamlarından aldığı direktifleri uygulardı.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre: 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından örgüte yönelik operasyonlarla ışık evlerinin faaliyetleri bitme noktasına geldi. Ancak çok geçmeden anlaşıldı ki, ilk şaşkınlığı atlatan örgüt, darbe girişiminden 1 yıl sonra 2017 yılı sonlarında tekrar faaliyetlerine geri döndü.

ÖRGÜT GÖRÜNÜMÜNDEN UZAKLAŞMAK İÇİN

Örgütün hedefinde yine orta ve üniversite öğrenimindeki çocuklar, gençler vardı. Örgüt içinde evlere hijyen evi ismi verilmişti. Örgüt içi hiyerarşi tekrar yapılanmış, abilik, imamlık sistemi kurulmuştu. Evlerin deşifre olmaması için alınan tedbirlerin en dikkat çekici olanları ise, duvarlara sanatçı ve sporcu posterleri asılması, mutfakta boş alkol şişeleri bulundurulması, dini içerikli olmayan gazete ve dergilerin satın alınmasıydı ve evde sol yayınların bulundurulmasıydı. Amaç, olası bir operasyonda örgüt görünümünden uzaklaşmaktı. Kod isimle çağırılan gençler adeta iki farklı hayat yaşıyorlardı.

2 YIL İZLENDİLER

 Hijyen evlerinin merkez üssü ise Ankara’ydı. Örgütteki hareketlenme Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince fark edildi. Hijyen evleri iki yıl boyunca takibe alındı. Çankaya, Yenimahalle, Altındağ, Etimesgut, Mamak, Keçiören bölgelerindeki 28 hijyen evine 2020’nin Şubat ayında operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 59 kişiden 19’u tutuklandı.

ÖRGÜTTE YENİ KUŞAK

Yakalanan isimler FETÖ’nün önde gelen isimlerinin yakınlarıydı. Örgütün 2 numarası sözde Türkiye imamı Mustafa Özcan’ın torunu Enis Özcan, örgütün Tunus, Cezayir, Senegal sözde imamı Yücel Özkarakaş’ın oğlu Yusuf Özkarakaş, sözde Zonguldak imamı Fazıl Alptekin’in kızı Fazilet Betül Alptekin, sözde Hatay imamı Ünal Yiğit’in kızı Berrin Yiğit, sözde Çanakkale öğretmenlerden sorumlu imamı Nurettin Uslu’nun kızı Habibe Nur Uslu, sözde Boyabat imamı Necip Özdemir’in kızı Elif Özdemir, sözde Kahramanmaraş Adliye kâtiplerinden sorumlu imamı Ömer Konar’ın oğlu Muhammed Buğra Konar yakalananlar arasındaydı.

FETÖ evlerine içki makyajı! ile ilgili etiketler FETÖ Öğrenci Operasyon Ankara ışık evi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.