FETÖ ele başı ile Pensilvanya’da görüştü: Orhan İnandı son talimatları geçen martta aldı 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün sözde Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yurtdışında gerçekleştirilen bir operasyon sonucu yakalanarak Türkiye’ye getirildi. İnandı’nın en son geçen mart ayında terör örgütü ele başı Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki karargahına giderek son talimatları aldığı öğrenildi. 

Hakkında “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme” suçundan yakalama kaydı bulunan Orhan İnandı, FETÖ’nün 2001 yılından bu yana Kırgızistan Sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu. Orhan İnandı, 2017 yılında ise örgüt lideri Fetullah Gülen'in talimatı ile hem Kırgızistan hem de Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan’ı içerisine alan bölgenin genel sorumlusu oldu.

FETÖ ele başı ile Pensilvanya’da görüştü: Orhan İnandı son talimatları geçen martta aldı 

SuperHaber’in güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kırgızistan’da bulunduğu süreç içerisinde sık sık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya Saylorsburg’daki karargahına ziyaretler gerçekleştiren Orhan İnandı, son olarak Mart 2021 ayı içerisinde karargaha giderek talimat aldı. Orhan İnandı, örgüt üst düzey yöneticileri Mustafa Özcan, Naci Tosun, Barbaros Kocakurt gibi isimler ile de irtibatlı durumdaydı.

FETÖ’nün kripto haberleşme programı Bylock kullanıcısı olan Orhan İnandı, Pensilvanya’dan Bylock vasıtasıyla aldığı talimatlar doğrultusunda örgütün Türkiye’den kaçan firari unsurlarının Kırgızistan’da barınmasını sağlamış ve aralarında Mustafa Özcan ile Bank Asya eski Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik'in  de bulunduğu 25 üst düzey FETÖ/PDY mensubuna yasadışı yollardan Kırgızistan pasaportu temin etti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye’de bulunduğu ve örgütsel faaliyet içerisinde yer aldığı 1985-1995 yılları arasında FETÖ mahrem yapılanmasında da görev alan Orhan İnandı, mezkur dönemde ev sorumlusu, belletmen, müdür, eğitim danışmanı pozisyonlarında da terör örgütüne hizmet etmiş, Bekir Ünal ve Sait Aksoy isimli örgüt yöneticilerine bağlı olarak faaliyet göstermiştir.  Orhan İnandı, Ankara’da bulunduğu söz konusu dönemde Adil Öksiz ile de örgüt evlerinde yapılan toplantılarda bir araya gelmişti. 

Orhan İnandı, örgütün devleti içinden kemiren “mahrem yapısının” en tepedeki yöneticileri ile ilişkili biçimde bu yapının yönlendirilmesine hizmet etti. İnandı, FETÖ’nün kirli parasını Orta Asya’da işletip zehirlediği beyinleri örgütün karanlık ajandasına alet etmiş ve Türk Devleti’nin itibarını istismar ederek Orta Asya’da Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyetler yürütü. 

FETÖ ele başı ile Pensilvanya’da görüştü: Orhan İnandı son talimatları geçen martta aldı  ile ilgili etiketler FETÖ Fetullah Gülen Pensilvanya Orhan İnandı görüşme talimat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.