"FETÖ, DSP'yi bir seçenek olarak devreye soktu!"

CHP-HDP-İyi Parti ittifakı, hem CHP’de hem de İyi Parti örgütlerinde çatırdamaya yol açtı. Aydınlık gazetesi, CHP ve İyi Parti’den HDP’ye gösterilen tepki nedeniyle oluşan kopuşu havuzlamak için FETÖ’nün DSP’yi bir seçenek olarak devreye soktuğunu öne sürdü.

"CHP ile İyi Parti’nin HDP’yle açıktan ittifak yapması, hem bu partilerin örgütlerinde hem de seçmende büyük tepkiye yol açtı. Türkiye’nin birçok yerinde seçmen bu partilerden kopuyor." diyen Aydınlık gazetesi, FETÖ’nün, CHP-HDP-İyi Parti ittifakından kopan seçmenin doğru seçeneğe yönelmesini önlemek için DSP’yi havuz olarak ön plana çıkardığını öne sürdü. Gazete, Mustafa Sarıgül’ün DSP’ye katılmasının da bu kapsamda değerlendirildiğini iddia etti.

İşte Aydınlık'ın haberi:

"AYDINLIK’A BİR AY ÖNCE ULAŞAN BİLGİ

Bilgi, Aydınlık’a yaklaşık bir ay önce DSP içinden ulaştı. Ankara’da DSP’nin ileri gelenlerinden eski bir bürokrat, daha CHP adayları belirlenmeden Sarıgül’ün FETÖ’nün isteğiyle DSP’ye katılacağını bildirdi. Bürokrat bir ay önce şu bilgileri verdi:

“Sarıgül, milletvekilliği ve belediye başkanlığı döneminde kurduğu ilişkilerle tonlarca paraya sahip oldu. Ayrıca onu destekleyen bazı mahfillerin yarattığı kaynak da var. Sarıgül’ün hem DSP içinde hem de CHP içinde uyuyan hücreleri vardır. Bunlar, CHP’nin adaylık sürecinin tamamlanmasını bekliyorlar.”

‘ECEVİT’İN KURDUĞU PARTİYİ HARCAMAK İSTİYORLAR’

Nitekim adayların açıklanması sürecinde, önce Sarıgül ve onun bazı destekçilerinin DSP’ye katılım açıklamaları gelmeye başladı. DSP’li bürokrat özellikle uyardı: “Bu aynı zamanda FETÖ’nün bizim partimiz için de hazırladığı bir tuzak. Rahmetli Ecevit’in alınteriyle, bin bir emekle kurduğu partiyi FETÖ’nün siyaset planlarında harcamak istiyorlar!”

‘BİRDEN TANIMADIĞIMIZ ADAMLAR GELMEYE BAŞLADI’

Aydınlık, konuyla ilgili DSP örgütlerinde de bir soruşturma yürüttü. DSP’nin bir il örgütü yöneticisi şu bilgiyi verdi:

“Birden partiye tanımadığımız adamlar gelmeye başladı. Nerden geldiklerini bilmiyoruz. Ne oluyor biz de anlamadık. Akgüvercin kiralık mı, satılık mı?”

 

"FETÖ, DSP'yi bir seçenek olarak devreye soktu!" ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti HDP Doğu Perinçek Mustafa Sarıgül
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.