FETÖ darbesi ilk kez Ekşi Sözlük'te mi duyuruldu?

Ekşi Sözlük'te dün ve bugün yapılan yeni yorumlarla gündeme gelen bir başlık, 'FETÖ ilk mesajını oradan mı verdi?' dedirtti. FETÖ'nün yayın organları Sızıntı dergisi ve 'www.herkul.org' isimli internet sitesinde verilen darbe imalı mesajlardan yıllar önce yazılan o entry akılları karıştırdı.

FETÖ'cüler bundan tam 7 yıl önce 17 - 25 Aralık tarihlerinde devleti zor duruma düşürmek ve hükümete birçok koldan darbe vurmak için karanlık operasyonlarını uygulamaya başladı.

2013 yılında terörist elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla başlatılan bu operasyon tıpkı 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi püskürtüldü.

FETÖ'nün ilk darbe girişiminden 3 yıl önce Ekşi Sözlük'te açılan bir başlık ise gündeme bomba gibi düştü.

17 - 25 ARALIK ARALIK'TAN TAM 3 YIL ÖNCE YAZDI

2010 yılında açılan 'Fethullah Gülen'in çılgın mı çılgın projesi' başlıklı entry'de, "2013'te gerçekleşeceği rivayet edilen, sürpriz projedir." tanımının yazıldığı görüldü.

Entry'i yazan 'crawling king snake' kullanıcı isimli kişinin ise o mesajından sonra aynı başlıkta başka bir mesaj yazmadığı görüldü. 

FETÖ darbesi ilk kez Ekşi Sözlük'te mi duyuruldu?

KULLANICILAR YENİDEN YORUM YAZARAK BAŞLIĞI CANLANDIRDI

Ekşi Sözlük yazarları ise dün ve bugün yazdıkları yorumlarla başlığı canlandırdı.

Kimi "2013’te projeyi uygulamaya soktu ama gerçekleştiremedi." yorumunda bulunurken, kimi de "2010'da 2013'ü işaret eden başlık ve başlığı açanın 10 yıldır kayıp olması gerçekten ilginçtir." dedi.

FETÖ darbesi ilk kez Ekşi Sözlük'te mi duyuruldu? - Resim : 2

FETÖ darbesi ilk kez Ekşi Sözlük'te mi duyuruldu? - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbe talimatını 'www.herkul.org' isimli internet sitesinde, 4 şubat 2016 tarihli konuşmasında verdiği FETÖ iddianamelerinde yer almıştı.

Yine FETÖ yayın organı olan Sızıntı dergisinin Mayıs 2016 sayısının kapağındaki asker kıyafetine benzeyen bir elin kapıyı açması ve dergini kapağından bulunun şiir ile darbe mesajı verilmişti.

FETÖ darbesi ilk kez Ekşi Sözlük'te mi duyuruldu? - Resim : 4

 

FETÖ darbesi ilk kez Ekşi Sözlük'te mi duyuruldu? ile ilgili etiketler FETÖ Ekşi Sözlük Fetullah Gülen Darbe
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.