FETÖ borsası böyle işledi! İlk mesaj WhatsApp'tan

Cumhuriyet Gazetesi yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun avukatlığını yapan Kazım Yiğit Akalın’ın, FETÖ’den yargılanan S.Ç.’nin serbest kalması için 200 bin dolar istediği ortaya çıktı

Cumhuryet Gazetesi yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun avukatlığını yapan Kazım Yiğit Akalın'ın organizatörü olduğu iddia edilen 6 kişilik FETÖ borsası şebekesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesi tamamlandı.

Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre: 4'ü polis, 2'si avukat 6 şüpheli hakkında "rüşvet almak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen 111 sayfalık iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianameye göre avukat Kazım Yiğit Akalın, içinde polis ve avukatların bulunduğu şebeke eliyle yüksek miktarlarda rüşvet karşılığında FETÖ'den yargılanan isimlerden para talep etti. Soruşturma dosyasında o isimlerden birinin FETÖ soruşturması yürütülen iş insanı Ş.Ç. olduğuna yer verildi. Buna göre rüşvet talebi için Ş.Ç.'nin avukatı Mehmet İplikçioğlu ile ilk olarak 1 Mart'ta Whatsapp üzerinden iletişime geçti. HTS kayıtlarında şüpheli polis memuruyla 176 kez Facetime uygulaması üzerinden arama kaydına rastlanırken, bir diğer polisle 328 kez etkileşim sağlandığı tespit edildi. Akalın ve 4 polis memurunun FETÖ dosyasının takibi için gerçekleştirilen eylemlerin olduğu süre zarfında, yoğun iletişim ve ortak baz kayıtlarına rastlandı.

FETÖ borsası böyle işledi! İlk mesaj WhatsApp'tan

150-200 BİN DOLAR İSTEDİ

3 Mart'ta Kazım Yiğit Akalın'ın, avukat İplikçioğlu'nun ofisine gittiğine yer verilen iddianamede Akalın'ın, "Ş.Ç.'yi bekletmeyiz. Ona yardımcı olacak şekilde ifadesini alırız. Emniyetten serbest bırakılır. Bunun karşılığında 150-200 bin dolar istediklerini söylediler" teklifinde bulunduğuna yer verildi.

Ş.Ç.'nin bu teklifi önce reddettiği ardından 4 Mart'ta teklifi yapanlarla tanışmak istediği anlatıldı. Akalın'ın irtibatlandırdığı polis memuru ve İplikçioğlu tanışmalarından bir gün sonra İmessage üzerinden iletişim sağladı.

FETÖ borsası böyle işledi! İlk mesaj WhatsApp'tan ile ilgili etiketler FETÖ avukat Barış Pehlivan Barış Terkoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.