FETÖ bavulcusu Mehmet Baransu savunma yapmadı...

Beraat kararıyla sonuçlanan "Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin, tutuklu sanık Mehmet Baransu, tutuksuz sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur ile firari sanık Tuncay Opçin'in yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada söz alan Baransu savunma yapamadı. Müdahil vekili avukat Hüseyin Ersöz mahkemeye sunduğu dilekçe ile Mehmet Baransu ve firari FETÖ’cü Tuncay Opçin’in Bylock yazışmalarının kayıtlarının getirilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki beşinci duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Baransu ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'u ise avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Baransu, bugün cezaevinden çıkarken savunma yapacağı evraklara el konulduğunu belirterek, savunma yapmadı.

BARANSU'NUN BYLOCK KAYITLARININ İÇERİĞİ EMNİYETTEN İSTENDİ

Müdahiller vekili avukat Hüseyin Ersöz de mahkemeye dilekçe sunduğunu ifade ederek, Mehmet Baransu'nun "ByLock" kayıtlarının içeriğinin emniyetten getirilmesini istedi. Ersöz, firari sanık Tuncay Opçin'in eşinin üzerine kayıtlı hattan "ByLock" yazışmalarının tespit edildiğini söyledi. Ersöz, bu nedenle tüm sanıkların "ByLock" içerik kayıtlarının getirilmesini, sanıkların eşleri yönünden de "ByLock" incelemesi yapılmasını talep etti.

SAVUNMA YAPMAK İÇİN EK SÜRE TALEBİ REDDEDİLDİ

Cumhuriyet savcısı da avukat Hüseyin Ersöz'ün bu talebinin kabul edilmesine karar verilmesini, Baransu'nun savunma yapmak için ek süre verilmesi talebinin ise davayı uzatma amacı taşıdığı gerekçesiyle reddedilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de tutukluluk halinin devamına karar verdiği Baransu'nun savunmasını yapması için gelecek celseye kadar süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

FETÖ bavulcusu Mehmet Baransu savunma yapmadı... ile ilgili etiketler FETÖ dava Mehmet Baransu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.