FETÖ bahanesiyle profesörü dolandırdılar!

İzmir'de kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar 'Banka hesabınız FETÖ'nün eline geçti' diyerek onlarca kişiyi dolandırdı. Mağdurlar arasında bir de profesör olması dikkat çekti.

İzmir'de, polis S.G'nin telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişilerce banka hesaplarının FETÖ'ye para göndermek için kullanıldığı bahanesiyle dolandırıldığı şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Mağdurun, kendisini arayan kişilere Bayraklı 244 Sokak'a 23 bin 500 lira ile 5 bin 300 avro bıraktığını söylemesi üzerine yürütülen çalışma sonucu olayın K.Ç. ve M.B. tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Bir hastanede profesör olarak görev yapan H.M.B.D'yi (55) de aynı tarihlerde iş yeri telefon numarasından arayan kişinin kendisini "İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bilişim Suçları İstihbarat Oda Başkanlığı polis memuru" olarak tanıttığı ve dolandırdığı belirlendi.Şüphelilere, 400 bin lira bulunan çantayı hastane bahçesinde verdiğini söyleyen profesör dolandırıldığını anlayınca emniyete giderek şikayetçi oldu.
Şüpheliler, Basmane'deki otele düzenlenen operasyonla yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K.Ç.'nin tutuklandığı, M.B.'nin ise elektronik kelepçe takılarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi

FETÖ bahanesiyle profesörü dolandırdılar! ile ilgili etiketler FETÖ İzmir Dolandırıcı profesör
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.