"Fetih Suresi savaş için değil, barış için okunurmuş!"

Mevlana İdris: Efendim Fetih Suresi savaş için değil, barış için okunurmuş. İyi, harekâtın adı zaten ‘Zeytin Dalı’ birader!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Cumartesi günü 17.00'da başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı, dördüncü gününe girdi.

TSK'nın kara unsurları, Afrin'in doğusundaki Azez'den hedef topraklara girdi. Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor.

Diyanet tarafından tüm camilerde operasyon boyunca Fetih Suresi okunması çağrısı yapılması da büyük yankı uyandırmıştı.

Bu konuda ortaya atılan çeşitli spekülasyonlara yanıt ise Karar gazetesi yazarı Mevlana İdris'ten geldi.

Operasyonun ismine dikkat çeken İdris, "Fetih Suresi’nin câmilerde okutulma genelgesini müteakip ortaya bir de Fetih suresi uzmanları çıktı. Efendim Fetih suresi savaş için değil, barış için okunurmuş. İyi, harekâtın adı zaten ‘Zeytin Dalı’ birader. Savaş iyi bir şey değildir. Ne ki terör hiç değildir." diye yazdı.

İşte o köşe yazısı;

- Zeytin Dalı

Hiç de birdenbire olmadı. Çok sayıda kesin, kararlı ve son âna kadar süren ikazların ardından başladı harekât.

Afrin, Menbiç, terör, TSK, ÖSO, strateji, tanklar, yeni göçmen dalgası, Kızılay, mühimmat, son gelişmeler, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, zeytini ayrı dalı ayrı… Kelimeler, kavramlar havada uçuşuyor.

Sınırda sadece ordu yok, bir de medya ordusu var.

Muhabirler heyecanlı bir ses tonuyla sürekli ‘gelişmeleri’ aktarıyor.

Ve diplomatik telefonlardaki trafik hiç düşmeden Rusya’yı, Amerika’yı, İran’ı, Bağdat’ı dolaşıyor.

Ekranlar, manşetler bu harekâta kilitlendi. Karargâhtan harekâtı yönetme görüntüleri, sahadaki sonuçlar sürekli mesajlar hâlinde bize ulaşıyor.

Ve dış dünyadaki yankılanmalar… Hiç biri sürpriz değil.

Sosyal medya durur mu? Orada da hep olduğu üzere, gerçeğin de yalanın da bini bir para.

Eski katliam görüntülerini güncele yamama mı dersin, kronik kinlerin fırsat bu fırsat deyip su yüzüne çıkmasını mı izlersin, umulan dağlara kar yağması karşısındaki şaşkalozluklara mı dalarsın? Her biri ayrı âlem.

Fetih Suresi’nin câmilerde okutulma genelgesini müteakip ortaya bir de Fetih suresi uzmanları çıktı. Efendim Fetih suresi savaş için değil, barış için okunurmuş. İyi, harekâtın adı zaten ‘Zeytin Dalı’ birader.

Savaş iyi bir şey değildir. Ne ki terör hiç değildir.

İnsanoğlunun savaşmadan geçen yıllarının tarihsel toplamının iki yüzyılı bile bulmadığı söylenir. Dünyadır, çözümsüzdür, böyledir. Kendisiyle yahut ikinci bir insanla bile çatışmaya düşmeksizin yaşamak zorun zoru bir iştir.

Vaziyet böyleyken sınır boyuna binlerce tırlık silah yığınağı yapılan bir ülkenin ilânihaye bakması, bedel ödemesi akıl dışıdır.

Askerimiz orada.

Millet ve duası ise burada.

"Fetih Suresi savaş için değil, barış için okunurmuş!" ile ilgili etiketler Fetih Suresi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.