Fernando Muslera'dan Burak Yılmaz itirafı!

Galaatsaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, Futbol Akademisi'nde eğitim alan futbolcularla bir araya geldi. Burada Tecrübeli kaleci geleceğin yıldız adaylarına tecrübelerini aktardı...

Galaatsaray ile adı özleşen ve taraftarların sevgilisi haline gelen tecrübeli kaleci Fernando Muslera, Futbol Akademisi'nde eğitim alan futbolcularla bir araya geldi. Burada Tecrübeli kaleci geleceğin yıldız adaylarına tecrübelerini aktardı, kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle yanıt verdi. Galatasaray'ın Nisan ayı dergisinde bu konuşmaların içeriği aktarıldı. Muslera öğrencilerden gelen 'En zorlandığınız forvet kim?' sorusuna Burak Yılmaz yanıtı verdi.

Fernando Muslera'dan Burak Yılmaz itirafı!

Galatasaray’ın deneyimli eldiveni Fernando Muslera, Futbol Akademisi'nde eğitim alan futbolcularla bir araya geldi. Tecrübeli kaleci geleceğin yıldız adaylarına tecrübelerini aktardı, kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Türkiye’ye ilk geldiğinizde neler hissettiniz?

Havaalanına indiğim ilk günü çok iyi hatırlıyorum. İnanılmaz bir sürprizdi benim için. Bir basın ordusu vardı, fotoğrafçılar… Böyle bir ilgi benim ülkemde çok normal değil, bu nedenle baya şaşırmıştım, ama sonra alıştım.

Süper Lig’de size en çok zorlayan forvet kimdir?

Benim için, hem burada benimle oynarken hem de ona karşı oynarken, ikisinde de Burak Yılmaz’ın ismini söyleyebilirim.

Sizin bir yazınızı okumuştum. Küçükken hocanız size çok bağırıyormuş, antrenmanlardan ağlayarak çıkıyormuşsunuz. Bu doğru mu?

Evet, doğru. Hocam bana epey bağırırdı, bu nedenle antrenmandan ağlayarak çıktığım olurdu. Bana bağırırdı ama kötü anlamda değil, yanlış anlamayın. Benim daha iyi yerlere gelebilmem için, bana bir şeyleri öğretebilmek için yaptı. Bu da çok yardımcı oldu aslında.

‘Forvet olmak isterdim’

Kaleci olmasaydınız hangi mevkiide olmak isterdiniz?

Forvet olarak oynuyordum. 11 yaşında kaleciliğe geçtim. Kötü bir oyuncuydum ama kaleci olmasaydım ne olursa olsun forvet oyuncusu olmak isterdim.

Sizin gibi bir mükemmel kaleci olmak için ne yapmak gerekiyor?

Öncelikle okul çok önemli, okula gereken önemi verin. Diğer taraftan beslenme çok önemli, yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin. Ailenize, annenize, babanıza ve hocalarınıza saygı çok önemli. Ne diyorlarsa dinleyin. Bu tip şeyler; çok iyi bir kaleci ve iyi bir sporcu olmak için en önemli noktalardan bazıları.

Futbolu bıraktığınızda antrenör veya teknik direktör olmak istiyor musunuz? Mesela Fatih Terim’in yanında çalışmak gibi.

5 yaşından beri futbolun içindeyim. Futbolla beraber büyüyorum, hala da devam ediyorum. Futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Daha önümde bence uzun yıllar var. Diğer yandan da, tabii ki Fatih Terim’in yardımcısı olmak beni çok gururlandırır. Eğer böyle bir şeye izin verirse, isterse, tabii ki seve seve. Ama futbolu bıratıktan sonra biraz dinlenmek ve tatil yapmak istiyorum. Sonrasında futbolun bir kısmında mutlaka yer alacağım, bu da antrenörlük olabilir tabii ki.

Fernando Muslera'dan Burak Yılmaz itirafı! ile ilgili etiketler Galatasaray Burak Yılmaz Fernando Muslera Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.