Ferhat Ünlü’nün ‘MİT Efsanesi’ adlı kitabı çıktı

İstihbarat ve güvenlik konularında kalem oynatan ve kitaplar yazan Gazeteci Ferhat Ünlü’nün çok konuşulacak yeni kitabı çıktı.

İstihbarat ve güvenlik uzmanlığı konularında yazdığı kitaplarla adından söz ettiren Gazeteci Ferhat Ünlü’nün ‘MİT Efsanesi - İstihbaratın Gayriresmi Tarihi’ adlı kitabı raflarda yerini aldı.

İçeriğinde Mason’lardan Mossad’a, Öcalan’dan 2023 vizyonuna geniş yelpazede konuların işlendiği ‘MİT Efsanesi’ kitabının basımı yapılarak satışa sunuldu.

Ferhat Ünlü’nün kaleme aldığı ve Sahi Kitap’ta yayımlanan kitabın arka yüzüne şu notlar düşüldü:

“İstihbaratçılığı, Mason dedesinden miras alan MİT yetkilisi kim?

Kayınpederi Mossadçı yazar, Türk istihbaratı için ne dedi?

MİT’in gizli suikast operasyonları neden sekteye uğradı?

Simitçi MİT’çi bir efsane mi?

Öcalan’a suikast için 5 milyon sterlin isteyen gizli servis…

Dünya tarihinin en hain istihbaratçısı…

Masonik istihbaratın mitolojik kökenleri…

Derin devletin yengesi…

MİT’in, 2023 vizyonu…

Yapay zekâ, yapay istihbarat…"

Kitabın detayına ilişkin verilen bilgilerde ise şöyle denildi:

"Devletlerin gizli orduları olarak faaliyet gösteren istihbarat teşkilatları, artık yalnızca birbirleriyle değil, küreselcilerin tek dünya devleti ütopyasıyla ve sır dolu komplolarıyla da mücadele ediyor.

Yirmi yedi yıllık bir istihbarat birikimine dayanan bu kitap, casusluk dünyasının tüm gizemli kapılarını aralayacak.

MİT Efsanesi, yalnızca Türk istihbaratının derin mazisinin değil, aynı zamanda istihbarat ve devlet olgularının tarihinin de kitabı…

Türkiye’nin sayılı istihbarat uzmanlarından gazeteci-yazar Ferhat Ünlü, aksiyonuyla bir Hollywood filmini, trajedisiyle bir romanı andıran; kripto ajanlarla, aşk tuzaklarıyla, ihanetlerle ve suikastlarla bezeli renkli bir yolculuğa davet ediyor okuru.

MİT Efsanesi, büyüleyici bir istihbarat şölenine hazır bütün cesurlar için biçilmiş kaftan…”

Ferhat Ünlü’nün ‘MİT Efsanesi’ adlı kitabı çıktı

FERHAT ÜNLÜ KİMDİR?

5 Ekim 1975’te Adana’da doğdu. 1997’de İstanbul Üniver­sitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdi. Buzdan Gözyaşı (2002), Bir Gölgenin İnti­kamı (2003), Münasebetsizleri Ayıklama Teşkilatı/M.A.T. (2006), Kötü Roman (2011), İlahi Kripto (2017) adlı romanlar ile Susurluk Gümrüğü (2000), Ey­mür’ün Aynası (2001) ve Sadettin Tantan (2001) adlı inceleme-araştırma kitaplarının yazarı. Gazeteciliğe 1995’te Yeni Şafak gazetesinde başlayan Ünlü, 2005-2007 yılları arasında Vatan gazetesinin Haftalık dergisinde çalıştı. Ocak 2007’de SABAH gazetesine geçti. 2009’da kurulan SABAH Özel İstihbarat Bö­lümü’nün editörü oldu. 2012-2016 yılları arasında TV Net televizyonunda “İs­tihbarat” ve “Haber Analiz”, 2018’de TRT Haber’de “Kırmızı Bülten” adlı prog­ramları hazırlayıp sundu. 2018-2020 arasında ise TGRT Haber’de “Kozmik Masa” adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. Halen SABAH gazetesinde içerik yöneticisi ve köşe yazarı olan Ferhat Ünlü, TGRT Haber Hafta Sonu Ana Haber’in sunucusu ve pek çok haber kanalında da yorumcu olarak programlara katılıyor. Ünlü, 2018 yılında yayımlanan ve çeşitli dille­re çevrilen Diplomatik Vahşet: Cemal Kaşıkçı Cinayeti’nin Karanlık Sırları adlı araştırma-inceleme kitabının da yazarlarından.

Ferhat Ünlü’nün ‘MİT Efsanesi’ adlı kitabı çıktı ile ilgili etiketler Ferhat Ünlü MİT İstihbarat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.