Ferhan Yılmaz'ın ölümüne ilişkin iddialara yalanlama!

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ferhan Yılmaz isimli hükümlünün cezaevinde gördüğü işkence nedeniyle öldüğü iddialarına ilişkin yapılan incelemede Yılmaz’ın cansız bedeninde darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma ya da boğulma izine ait bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Başsavcılığın açıklamasında, Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Ferhan Yılmaz'ın ölümüyle ilgili basında gerçeğe aykırı ve dezenformasyon amaçlı haberlerin yer aldığı belirtildi.

"DARP, SİLAH YARASI VE BOĞULMA İZİNE RASTLANMADI"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ferhan Yılmaz'ın barındığı Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 9 Nisan 2022 tarihinde rahatsızlandığı ve Silivri Devlet Hastanesine sevk edildikten sonra 10 Nisan 2022 tarihinde yoğun bakımda tedavi edilmekteyken yaşamını yitirdiği olaya ilişkin Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma neticesinde müteveffanın teşhisi yakını Mehmet Emin Yılmaz'a yaptırıldıktan sonra cumhuriyet savcısı ve doktor bilirkişisi ile yapılan ölü muayenesinde, müteveffanın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında darp cebir, kesici delici alet, ateşli ateşsiz silah yarası, boğma, boğulma izine ait bulguya rastlanmamıştır. Müteveffa, kesin ölüm sebebinin tespiti amacıyla otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir.

Olay üzerinde tüm şüphelerin aydınlatılabilmesi için kurumdan kamera kayıtları, tanık beyanları dosyaya delil olarak alınmış olup, gönderilecek otopsi raporu ve toplanacak tüm sair delillerle birlikte soruşturma titizlikle yürütülecek ve neticelendirilecektir.''

Ferhan Yılmaz'ın ölümüne ilişkin iddialara yalanlama! ile ilgili etiketler İşkence ölüm silivri cezaevi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.