Fenerbahçe'nin yediği ikinci golde ofsayt çizgisini FETÖ çekti! TFF savcılığa başvurdu

Geçtiğimiz gün oynanan Fenerbahçe - Gençlerbirliği karşılaşmasında Ankara ekibinin attığı ikinci golde ofsayt olduğunu belirten Fenerbahçeli yöneticiler VAR operatörünü "FETÖ bağlantılı" olmakla suçlamışlardı. Bugün ise Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçeli yöneticilerin iddiaları sonrası gerekli tahkikat için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Lig’in 30. Haftasında oynanan Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından sonra, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki ve Alper Pirşen açıklamalarda bulunmuştur. Bilindiği gibi, VAR sistemi Süper Lig’de 2018-19 sezonundan bu yana aralıksız olarak uygulanmaktadır. VAR sisteminin teknolojik alt yapısı, FIFA Dünya Kupası, UEFA Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi’nin yanı sıra, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda liglerinin alt yapısını sağlayan Hawk-Eye firması tarafından yürütülmektedir" denildi.

TFF savcılığa başvurdu: Fenerbahçe'nin yediği ikinci gol yargıya gitti

'OPERATÖRÜN SÖZ HAKKI YOK'

TFF’nin VAR merkezinin, uluslararası standarda sahip olduğu ve Hawk-Eye görüntü operatörlerinin maç içerisinde alınan hiçbir kararda söz hakkına sahip olmadığı belirtilen açıklama şöyle devam ediyor: "Ofsayt çizgilerinin koyulması ve topa vuruş anlarının belirlenmesi dahil VAR hakemlerinin onaylamadığı herhangi bir işlemi gerçekleştiremez. Tüm bunlar evrensel VAR protokolü gereğince kati kurallardır ve TFF ile IFAB tarafından sürekli denetim altındadır. Ayrıca Hawk-Eye firması, görüntü operatörlerinin, gereken detaylı geçmiş ve adli sicil taramaları tamamlandıktan sonra işe alındığını Federasyonumuza bildirmiştir. Bununla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki ve Alper Pirşen’in iddiaları ile ilgili gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunmuştur. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, iddialara ilişkin elindeki tüm bilgi, belge ve kanıtları Federasyonumuza ve gerekli mercilere iletmesi gerektiğini kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut da maç sonu yaptığı açıklamada, “Bence yüzde 100 ofsayt olan bir kontrataktan golü yedik. Bize çizgiler biraz farklı çiziliyor. art niyet var mı kendileri düşünecekler. Kesinlikle ofsayt pozisyon” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Fenerbahçe'nin yediği ikinci golde ofsayt çizgisini FETÖ çekti! TFF savcılığa başvurdu ile ilgili etiketler Fenerbahçe TFF
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.