Fenerbahçe'nin rakibi Benfica'yı tanıyalım!

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleştiği Benfica, Türk ekipleri ve Fenerbahçe için oldukça tanıdık bir takım. Ayrıca Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'un Benfica ile kötü bir anısı da bulunuyor.

Benfica, geçtiğimiz sezon Portekiz Ligi'nde Porto'nun 1 puan gerisinde kalıp şampiyonluğu kaçırmıştı.

Sarı-Lacivertli temsilcimiz, 2013'te UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica ile karşılaştı. Temsilcimiz İstanbul'da 1-0 yenildiği maçın rövanşında Portekiz'de rakibine 3-1 yenilerek turnuvaya veda etmişti. Benfica, ayrıca geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı tüm maçları kaybederek 0 çekmişti.

ALİ KOÇ'UN KOLU KIRILMIŞTI

Fenerbahçe ile Benfica en son 2013 yılında UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde karşı karşıya gelmişti. Sarı-lacivertli ekip sahasında oynadığı maçı 1-0 kazanırken, Portekiz'de oynanan karşılaşmada rakibine 3-1 yenilerek finalin kapısından dönmüştü.

O dönemde Fenerbahçe'de aktif görevde bulunmayan Ali Koç, maçtan sonra kırık koluyla gündeme gelmişti. Şimdinin Fenerbahçe Başkanı Koç'un, Benfica'nın golüne sinirlenip duvarı yumrukladığı ve kolunu kırdığı ifade edilmişti.

Fenerbahçe'nin rakibi Benfica'yı tanıyalım!

4 FUTBOLCU HALEN KADRODA

Fenerbahçe'de 2013'te UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica ile oynanan maçlarda kadroda bulunan 4 futbolcu hala sarı-lacivertlilerde... Bu isimler Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal ve Salih Uçan...

İki takımın aralarında oynadığı maçlar ise şöyle sonuçlandı;

2012/ Benfica 3-1 Fenerbahçe
2012 / Fenerbahçe 1-0 Benfica
1975 / Fenerbahçe 1-0 Benfica
1975 / Benfica 7-0 Fenerbahçe

Portekiz ekibi, bu sezon başı kadrosuna Castillo, Conti, Vlachodimos, Semedo ve Facundo Ferreyra gibi isimleri kattı.

Fenerbahçe'nin rakibi Benfica'yı tanıyalım! ile ilgili etiketler Benfica Fenerbahçe
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.