Fenerbahçe'nin hazırlık maçları belli oldu... Sarı-Lacivertliler Slovenya yolcusu

12 günlük Topuk Yaylası kampını tamamlayan Fenerbahçe, 2. etap çalışmaları için Slovenya'ya gidecek. Sarı-Lacivertliler'in hazırlık maçları belli oldu. Öte yandan, teknik direktör Vitor Pereira'nın takımdaki 2. dönemi öncesi Düzce'deki performansı beğeni topladı. İşte detaylar...

Topuk Yaylası kampını tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 22-30 Temmuz tarihlerinde Slovenya'da 2. etap kampını gerçekleştirecek. Bled bölgesinde gerçekleştirilecek kamp süresince 3 hazırlık maçı yapılacağı açıklandı. Sarı-Lacivertliler'in hazırlık maçı programı şöyle:

24 Temmuz Cumartesi:

19.00 Fenerbahçe-Udinese (İtalya)

27 Temmuz Salı:

19.00 Fenerbahçe-Tabor Sezana (Slovenya)

30 Temmuz Cuma:

18.00 Fenerbahçe-El Ehli (Suudi Arabistan)

2021-2022 sezonu hazırlıklarına İstanbul'da devam eden Fenerbahçe, 19 Temmuz Pazartesi günü Kasımpaşa ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'nin hazırlık maçları belli oldu... Sarı-Lacivertliler Slovenya yolcusu

VİTOR PEREİRA ÇOK DEĞİŞMİŞ

Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası kampını takip eden Sabah gazetesi muhabiri Volkan Demir, teknik direktör Vitor Pereira ile ilgili gözlemlerini aktardı. 

"Vitor Pereira'yı 5 yıl sonra yeniden görme ve konuşma fırsatı buldum. İlk geldiği günlerde çok daha başka bir insandı. Daha coşkulu, insanlarla şakalaşmayı seven, hatta zaman zaman esprileriyle kamplara damga vuran bir profildi."

"Bu kampta ise yine sıcak fakat bu kez çok daha sakin bir kişilik karşıma çıktı. Yine herkese selamını veren, güler yüzüyle insanları karşılayan özellikleri devam ediyor. Ancak bu kez çok daha oturaklı bir görüntüsü var. Basın toplantılarında sorulara uzun yanıt vermesiyle meşhur olan Pereira, bu kez daha vurgulu ve kısa konuşmayı tercih etti."

BİLGE BİR İNSAN HALİNE GELMİŞ

"Pereira, oyuncularla ilişkilerinde tamamen pozitif. Geçmişte yıldızlarla yaptığı tartışmalarla gündeme gelen, Van Persie ile yaşadığı gerginlikler çok konuşulan Portekizli, bu kez başta Mesut olmak üzere yıldızlarını hep motive ve konsantre bir şekilde antrenmanda tutmak için elinden geleni yaptı. Kısacası Çin macerası Pereira'yı daha bilge bir insan haline getirmiş."

"Fenerbahçe'yi Topuk Yaylası'nda 10. kez takip etme şansım oldu. Bu sezon için A takımın büyük çoğunluğunun kampta bulunması ve bu oyuncuların neredeyse hiç sakatlık yaşamamış olması önemli bir istisnaydı. 30'un üzerinde oyuncunun bulunduğu çalışmalarda hiç sakatlık haberi yapmadık."

ANTRENMAN KALİTESİ ÇOK YÜKSEK

"Antrenmanlara katılım çok yüksekti. Bununla birlikte antrenman temposu hayli iyiydi. Bunda ilk günden itibaren taktik ağırlıklı çalışmaların yoğun olması en önemli etken. Herkes taktik anlamda kendini göstererek Pereira'nın dikkatini çekmeye çalıştı. Ancak şu da gerçek ki yapılacak transferleri de hesaba katarsak takım çok kalabalık ve en az 7-8 oyuncunun ayrılması şart."

"Tesislerde 12 gün konaklayan Fenerbahçe, bu süreçte bir de hazırlık maçı oynadı. Kamp sürecinde yapılan çift kalelerde 3-4-3 sistemini tercih eden Pereira, Romanya 2. Ligi ekiplerinden Csikszereda ile oynanan ve 2-0 kazanılan hazırlık maçında da takımını yine bu sistemle sahaya sürdü."

"Mesut Özil, F.Bahçe ile Dereağzı çalışmaları dahil tek antrenman dahi kaçırmadı. Bu süreçte hayli katılımcı ve mutlu gözüktü. Belki halen beklenen fiziksel seviyede değil ama top ayağına geldiğinde kalitesini hemen gösteriyor."

Fenerbahçe'nin hazırlık maçları belli oldu... Sarı-Lacivertliler Slovenya yolcusu ile ilgili etiketler Fenerbahçe Mesut Özil Vitor Pereira
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.