Fenerbahçe'nin eski golcüsü Dalian Atkinson'un katilleri müebbetten yırttı

Dalian Atkinson'un 2016'da polis müdahalesi sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili iki polis memurunun yargılandığı davada karar çıktı. Fenerbahçe'nin eski golcüsünü öldüren iki sevgili, "meşru müdafaa"dan yırttı...

1995-96 sezonunda Fenerbahçe forması giyen İngiliz golcü Dalian Atkinson'ın ölümüne ilişkin süren davada karar çıktı. 48 yaşında cinayete kurban giden Sarı-Lacivertliler'in unutulmaz golcüsünün katili olan polis memuru cinayetten aklandı. Ancak adam öldürmekten suçlu bulundu.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; jüri üyelerinin Birmingham Crown Mahkemesi'ndeki bir duruşmanın ardından polis memuru Benjamin Monk hakkında oybirliğiyle karara varmaları 18 saat 48 dakika sürdü. 

Atkinson'ı öldüren memur, 15 Ağustos 2016'daTelford'da yaptığı bir arama sırasında Aston Villa'nın eski yıldızıyla karşılaştığında hayatından endişe ettiğini iddia etti. Meşru müdafa için Atkinson'un omzuna tekme atmak isterken kafasına vurduğu savunan katil polis, kız arkadaşı olan bir başka memur Mary Ellen Bettley-Smith ile birlikte yargılanıyordu.

Monk ve Bettley-Smith, duruşmada Atkinson'ın ayağa kalkmaya çalıştığını ve yine de kendileri için tehdit oluşturduğunu söylediler. Monk'un avukatı, memurun seçenekleri tükendikten sonra "son çare olarak" kafasına iki kez vurulduğunda eski futbolcunun yerde hareketsiz olmadığını iddia etmişti.

Savcılar ise Atkinson'ın ölümünden önce Monk'un öfkeden orantısız güç kullanıldığını iddia etmişti.

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Dalian Atkinson'un katilleri müebbetten yırttı

Atkinson'un ölümüyle ilgili jürinin verdiği 'adam öldürme' kararı sonrasında polis memuru Benjamin Monk'un alacağı cezaya hakim karar verecek. Olayın gelişimini göz önüne alacak olan hakimin 8-16 yıl arasında bir hapis cezası vermesi bekleniyor.

CİNAYET VE ADAM ÖLDÜRMENİN FARKI NEDİR?

Hukuki olarak cinayet suçu, planlı bir şekilde bir insanın hayatına son verme olarak yorumlanıyor. Cinayete suçunun cezası birçok hukuk sisteminde müebbete varabilen uzun yıllı mahkumiyet olarak veriliyor. Adam öldürme ise kendini koruma, istemsizce hayata kıyma, öldürme isteği dışında yapılan bir müdahale sonucu ölümün gerçekleşmesi olarak yorumlanıyor.

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Dalian Atkinson'un katilleri müebbetten yırttı - Resim : 2

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Dalian Atkinson'un katilleri müebbetten yırttı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Aston Villa Dalian Atkinson
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.