Fenerbahçe'nin başvurusu onaylanırsa Galatasaray ne yapacak?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki şampiyonluk sayısı tartışmaları sürerken ortaya atılan bir iddia büyük tartışma yarattı. Ertem Şener, TV 100'de sunduğu VAR Odası adlı programda aldığı bir iddiayı paylaştı. Şener, TFF'nin, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğunu tescil etmesi durumunda Galatasaray'ın ligden çekileceğini ve ayrı bir lig kurmak için harekete geçeceğini iddia etti.

Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonlukların tescili için harekete geçmesinin ardından Türk futbolunda büyük tartışma başladı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sarı lacivertlilerin gündem değiştirmek için yaptıklarını savunarak şunları söylemişti:

"O kadar kırılgan bir camiaları var ki hemen rüzgara kapılıyorlar, üfürmeniz yetiyor. Bunu gördükten sonra biz bir komite kurduk, hemen hazırlandık. Altı sayfaya yakın dilekçeyi maalesef TFF'ye vermek durumunda kaldık."

5 KULÜP DAHA HAREKETE GEÇİYOR

Öte yandan Türkiye liginin kurulması öncesinde şampiyon olan başka takımlar da TFF'ye tescil başvurusu yapmak için hazırlık yaptı. Fenerbahçe'nin ardından Ankara Demirspor, Ankaragücü ve İstanbulspor başvuru yaparken, Gençlerbirliği'nin ise evraklarını tamamladığı öğrenilmişti. Ayrıca Eskişehir Demirspor'un ise başvuruda bulunacak bir başka takım olacağı öğrenildi.

ERTEM ŞENER'DEN FLAŞ İDDİA

Türk futbolunda şampiyonluk sayısı tartışmaları sürerken, dün akşam canlı yayında ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. TV 100'de VAR Odası adlı programı sunan Ertem Şener, Fenerbahçe'nin şampiyonluk başvurusunun TFF tarafından kabul edilmesi durumunda Galatasaray'ın ligden çekileceğini söyledi. Şener, Galatasaray'ın ligden çekilmesi ile birlikte yayıncı kuruluşun da Türkiye'den çıkacağını savundu. Ertem Şener, sarı kırmızılıların ligden çekilmesi ile birlikte kendi liglerini kurmak için harekete geçeceğini de sözlerine ekledi.

Fenerbahçe'nin başvurusu onaylanırsa Galatasaray ne yapacak? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Galatasaray TFF Ertem Şener şampiyonluk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.