Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetici Erol Bilecik PFDK'ya sevkedildi

Fenerbahçe Kulübü, başkan Ali Koç ve başkanvekili Erol Bilecik, dün resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamadaki 'sportmenliğe aykırı hareketler' nedeniyle, PFDK'ya sevk edildi. Sarı-Lacivertli yönetim 2-1 kaybedilen Trabzonspor maçı için "23. dakika itibarıyla bir futbol maçı değil; senaryosu adeta çok önceden yazılmış sanki bir film izledik" demişti.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği'nce alınan kararlar şöyle:

"1- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü'nün 20.10.2021 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalar suretiyle "sportmenliğe aykırı hareketler" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü Başkanı YILDIRIM ALİ KOÇ'un 20.10.2021 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklama suretiyle "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü idarecisi EROL BİLECİK'in 20.10.2021 tarihinde kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklaması suretiyle "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

AÇIKLAMADA NE DENMİŞTİ?

Trabzonspor deplasmanında 2-1 kaybedilen maçta hakem Ali Palabıyık'ın "operasyon" çektiğini savunan Fenerbahçe, FB TV'de maçın tekrarını yayınlarken 23. dakikadaki kırmızı kartın ardından yayını kesmiş, Erol Bilecik imzasıyla şu açıklamayı paylaşmıştı:

"Hep beraber bir karar almış olduk ve bu akşam kendi kanalımızda ilk kez takımımızın maçını yarıda kestik. Maç yayınına da dolayısıyla devam etmedik. Söylemiş olduğunuz gibi bizim için maç aslında 90 dakika değil, adeta adaletin bittiği yerde bitmişti."

"Camia olarak bu maça dair tavrımızın kararlılıkla devam edeceğini hem vurgulamak ve bu maçı normal bir futbol maçı olarak kabul etmeyeceğimizin bir kez daha altını çizmek için bu gece bu yayını yarıda kesmiş olduk. Ancak milyonlarca taraftarımızın içi gerçekten rahat olsun. Biz, bize güvenenleri asla yarı yolda bırakmayız."

SENARYOSU HAZIR BİR FİLMDİ..

"Gerek saha içinde gerek saha dışında hakkımızı korumak için sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Evet, bu gece bir maçı yine söylediği gibi 23. dakikada kesmiş olduk. Çünkü bu maç 23. dakika itibarıyla gerçekten iki takım arasında oynanan bir karşılaşma olmaktan çoktan çıkmıştı. 23. dakika itibarıyla bir futbol maçı değil; senaryosu adeta çok önceden yazılmış sanki bir film izledik."

"Maç, maç olmaktan çıktı ve bir hakemin; futbolculardan, takımlardan rol çaldığı, emek çaldığı, sonuca direkt etki ettiği bir takımın da yani bizim, göz göre göre hakkımızın yendiği net olarak bir olaya dönüştü. Düşünün ki bu söyleyeceğim inanılmaz bir şey ama bir hakemin, bir takımın futbolcularına kinle, hırsla bakması gerçekten Türk futbolu adına olağanüstü endişe verici bir gelişme!"

"Bu yapılanlar Türk futbolunda sadece Fenerbahçe’ye karşı ortaya konan bir yaklaşımsa ama herkes şunu son derece iyi bilsin ki; ‘Fenerbahçe demek milyonlarda yürek demektir!’. Fenerbahçe yoluna çıkan her şeyle, herkesle başkanından taraftarına, yöneticisinden futbolcusuna, tüm camiasıyla baş etmeyi çok iyi bilir. Çünkü bu genlerinde vardır. Sevgili Fenerbahçeliler, hırsızlığın en kötüsü, alın terini çalmaktır! Maç sonunda doğal olarak birçok şey unutulur ama bir hatalı düdük, yıllar geçse de unutulmaz!"

"Bu maçta emin olun bir değil, hep beraber de tanık olduk onlarca hatalı düdükle tarihe haksızlık olarak kazındı. Fenerbahçe camiası olarak 7’sinden 70’ine sarı lacivert formalarını giyerek pazar akşamı ekran başında bize destek olan büyün Fenerbahçelilerin hakkını aramaya devam ederek maçı tarihe bambaşka bir şekilde kazıyacağız. Ve bunu önümüzdeki günlerde görmeye emin olun devam edeceksiniz."

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetici Erol Bilecik PFDK'ya sevkedildi ile ilgili etiketler Fenerbahçe Ali Koç PFDK erol bilecik
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.