Yayıncı kuruluştan Fenerbahçe tezahüratı skandalı sonrası özür gecikmedi

Fenerbahçe ile beIN Sports Türkiye arasında yeni bir kriz yaşandı... Daha önce birkaç kez karşı karşıya gelen taraflar arasında bu kez de kötü tezahürat skandalı yaşandı. Fatih Karagümrük-Konyaspor maçında yayıncı kuruluşun kullandığı seyirci ses efektleri arasında Fenerbahçe aleyhine tezahüratlar duyulması olay yarattı.

Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Fatih Karagümrük-Konyaspor maçında yayıncı kuruluş beIN Sports'ın kullandığı seyirci ses efektleri arasında Fenerbahçe aleyhine tezahüratlar duyulması olay yarattı.

Sarı-lacivertli kulüp, sosyal medyada infiale yol açan bu tezahüratların ekrana yansıması hadisesi üzerine beIN Sports'a tepki gösterdi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Fatih Karagümrük ile İttifak Holding Konyaspor arasında oynanan seyircisiz maçın yayını sırasında, ekranlara verilen seslerde Fenerbahçe'ye hakaret edilen tezahüratların yer alması tarafımızca bardağı taşıran son damla olarak kabul edilmiştir" denildi.

Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden, yayıncı kuruluş da bir açıklama yaparak özür diledi. Ancak, beIN Sports'un Twitter hesapları üzerinden paylaştığı açıklamanın saatinin 19.05 olması, "Özrü kabahatinden beter" dedirtti. Zira, 1905, Fenerbahçe'nin ezeli rakibi G.Saray'ın kuruluş tarihi olarak farklı bir anlam taşıyor.

Yayıncı kuruluşun açıklamasında, "Farkedilmeden yanlışlıkla yayınlanan ve hemen kaldırılan bu tezahürattan dolayı tüm Fenerbahçe camiasından içtenlikle özür dileriz" denildi. 

Fenerbahçe'nin açıklaması şöyle:

"Sezon başından bu yana; sınırını ve haddini aşan karar ve yaklaşımlarından dolayı yayıncı kuruluşu en üst düzeyde pek çok kez uyarmış ve tek beklentimizin yayıncı kuruluşa yakışan şekilde 'objektif, adil, tarafsız' bir politika olduğunu kendilerine iletmiştik. Bu son gündemle beraber ise yayıncı kuruluş tarafından Fenerbahçe aleyhine atılan adımların artık kasıtlı şekilde akıl almaz boyuta getirildiği ve bu dakikadan sonra düzelmesinin kesinlikle mümkün olmayacağı netlik kazanmıştır. Bununla birlikte bu yaşanan son olay tamamen göstermiştir ki peş peşe yaşanan tüm olayları teknik bir hata vb. söylemlerle açıklamaya çalışmak Fenerbahçe camiasının aklıyla alay etmektir. Bu doğrultuda Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yayıncı kuruluşun ısrarlı ve kararlı bir şekilde bizzat kendi tercihi olan bu duruma karşı her türlü ilişki düzeyinde misliyle tepki vereceğimizi camiamızın ve kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Yayıncı kuruluştan Fenerbahçe tezahüratı skandalı sonrası özür gecikmedi ile ilgili etiketler Fenerbahçe beIN Sports
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.