Fenerbahçe Üniversitesi'ne Galatasaraylı rektör atandı!

Bu yıl ilk kez akademik eğitim dönemine başlayacak olan Fenerbahçe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. M. Emin Arat atandı. Koyu Galatasaraylı olduğu bilinen ve Dursun Özbek döneminde kulüp üyesi de olan Arat'ın rektörlüğe atanması akıllara Galatasaray Lisesi'nin Müdürü Prof. Dr. Vahdettin Engin'i getirdi. Fenerbahçeli Engin gelen tepkiler üzerine kulüp üyeliğinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Şimdi merak edilen Fenerbahçe taraftarların Prof. Dr. Arat'ın atanmasına nasıl tepki göstereceği...

Eylül ayının başında Galatasaray Lisesi'ne Fenerbahçe üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin'in müdür olarak atanması kulüpte büyük tepkiye neden olmuştu. 

Galatasaray Kulübü atama kararı sonrasında sert bir açıklama yapmış ve Prof. Dr. Vahdettin Engin'in görevden alınmasını istemişti. 

Lise yönetimi ise Engin'den Fenerbahçe Kulübü'ndeki üyeliğinden ayrılmasını istemişti. Bu karar üzerine Prof. Dr. Vahdettin Engin sarı lacivertli kulüple olan resmi bağını kopartıp üyelikten istifa etmek zorunda kalmıştı.

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞINA BİR GALATASARAYLI

Benzer bir durum bu kez Fenerbahçe Üniversitesi'de yaşanacak gibi görünüyor.

Çünkü sarı lacivertlilerin yıllardır kuruluşu için çaba harcadığı üniversitenin başına ilk öğretim yılında, Galatasaray Kulübü üyesi olan Ayvansaray Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat rektör olarak atandı. 

Dursun Özbek zamanında 17400 sıra numarası ile Galatasaray Kulübü'ne üye olan Arat'a sarı lacivertli kulüp ve taraftarlardan bir tepki gelip gelmeyeceği merak ediliyor. 

"ÜYELİĞİ DEVAM ETMİYOR"

Diğer yandan  Prof. Dr. M. Emin Arat cephesinden SuperHaber'e yapılan açıklamada, Arat'ın Galatasaray Kulübü'ne üyeliğinin devam etmediği belirtildi.

Ancak kısa süre sonra bu bilginin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Koyu Galatasaraylı Prof. Arat, GS üyesi idi ve SuperHaber'in haberinin büyük yankı yaratması üzerine dün apar topar kulübünden istifa etti. 

PROF. DR. M. EMİN ARAT KİMDİR?

M. Emin Arat 1953 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini Saint Benoit Fransız Lisesi ve Vefa Lisesinde tamamladı. 1978 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olan Emin Arat, aynı yıl Muhasebe Kürsüsüne asistan olarak atandı.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1986 yılında “Holdinglerde Konsolide Finansal Tablolar Analizi‘’ adlı tezi ile “işletme doktoru” unvanını alan Emin Arat, 1995 yılında doçent, 2005 yılında ise profesör oldu.

1990-2010 yılları arasında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde fakülte kurulu ve fakülte yönetim kurulu üyelikleri ile dekan yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Ayrıca Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde, Sigortacılık Anabilim Dalı başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2010-2013 yılları arasında Marmara Üniversitesinde rektör yardımcısı olarak görev yapan Emin Arat, 2014-2018 yılları arasında ise rektörlük görevini yürüttü.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ve Fransızca Kamu Yönetimi bölümlerinde lisans düzeyinde Muhasebe ve Finansal Analiz derslerinin yanı sıra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü ve Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora dersleri verdi.

Finansal analiz ve muhasebe örgütlenmesi konularında yayınlanmış çok sayıda kitabı ve makalesi bulunan Emin Arat, İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası üyeliği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliğinin yanı sıra çeşitli meslekî dernek ve vakıflara üyedir.

Fransızca ve İngilizce bilen Emin Arat evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. M. Emin ARAT, 2 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete kararı ile Ayvansaray Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.

Arat bir yıl yürüttüğü bu görevin ardından yeni akademik yıla hazırlanan Fenerbahçe Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.

Fenerbahçe Üniversitesi'ne Galatasaraylı rektör atandı! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Galatasaray üniversite
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.