Fenerbahçe, Sörloth'u zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralıyor

Trabzonspor'da kiralık olarak oynadığı dönemde gösterdiği performansla Avrupa piyasasında adını duyuran ve 20 milyon Euro karşılığında Bundesliga ekibi RB Leipzig'e transfer olan Sörloth, Fenerbahçe formasıyla geri dönüyor... Almanya'daki performansı yeterli bulunmayan Norveçli golcü için Sarı-Lacivertliler anlaşma sağladı.

Fenerbahçe, uzun süredir gündeminde yer alan Alexander Sörloth'un transferi konusunda Bundesliga ekibi RB Leipzig ile anlaşmaya vardı. 

Ajansspor'un haberine göre oyuncu bu yıl kiralık olarak Sarı-Lacivertli formayı giyecek ve gelecek yıl zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek. 25 yaşındaki oyuncunun Fenerbahçe'ye maliyetinin 15 milyon Euro'yu bulacağı belirtildi.

Sörloth'un uzun süredir gündemde olmasına rağmen ikna edilemediğine dair iddialar da sıkça basında yer alırken, kulübüyle yapılan anlaşma sonrası kendisinin de ikna edilmek üzere olduğu belirtildi.

BORDO-MAVİLİ FORMAYLA 33 GOL 11 ASİST

Norveçli golcü 2019-2020 sezonunun başında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace'tan kiralık olarak Trabzonspor'a gelmiş ve tüm kulvarlarda çıktığı 49 karşılaşmada 33 gol ve 11 asiste imza atmıştı.

24 GOLLE KRAL OLDU

Sörloth, Trabzonspor forması altında Süper Lig'deki 34 karşılaşmanın tamamında yer alırken, 24 gol atarak "gol kralı" olarak sezonu tamamlamıştı. 25 yaşındaki oyuncu bu maçlarda 9 da asiste imza atmıştı.

Bordo-Mavili forma altındaki peformansıyla büyük beğeni kazanan ve Süper Lig'i gol kralı olarak noktalayan Sörloth, geçtiğimiz sezon 20 milyon Euro karşılığında RB Leipzig'e transfer olmuştu.

ALMANYA'DA TUTUNAMADI

RB Leipzig formasıyla geçtiğimiz sezon 29'u Bundesliga, 4'ü Şampiyonlar Ligi ve 4'ü Almanya Kupası olmak üzere 37 karşılaşmada süre alan Sörloth, sezonu 6 gol atarken 3 asistle tamamlarken beklenen performansı gösterememişti.

ANDRE SİLVA HAMLESİ

Alman ekibi, yeni sezona girerken Eintracht Frankfurt ile geçen sezon 32 lig maçında 28 gol ve 8 asiste imza atan Portekizli golcü Andre Silva'yı kadrosuna katmıştı.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Sörloth konusunda yaşanan gelişmeler sonrası Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından "zorunlu açıklama" başlığıyla yapılan paylaşımda "Bu akşam saatlerinde gündeme düşen 'Fenerbahçe, Sörloth'u 15 milyon Euro'luk zorunlu satın alma maddesiyle kiralamak için Leipzig'le anlaştı. Her an imza atılabileceği öğrenildi.' haberi doğru değildir. Taraftarımızdan ricamız bu haberi dikkate almamalarıdır." denildi.

 

Fenerbahçe, Sörloth'u zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralıyor ile ilgili etiketler Alexander Sörloth Fenerbahçe Trabzonspor rb leipzig
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.