Fenerbahçe Samatta'ya kulüp arıyor

Fenerbahçe'nin sezon başında Aston Villa'dan 1 yıl kiralık, sonrasında 6 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonuyla transfer ettiği Mbwana Samatta, 26 maçta 5 gol atabildi. Tanzanyalı santrforu takımda düşünmeyen yönetim, zararına da olsa satış için Belçika'dan teklif bekliyor.

Fenerbahçe, performansından memnun olmadığı Mbwana Samatta'ya takım arıyor... Sezon başında Aston Villa'dan 1 yıl kiralık, sonrasında 6 milyon Euro zorunlu satın alma şartlarıyla transfer edilen Tanzanyalı golcü için Belçika'dan teklif bekleniyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, Samatta'nın Belçika'daki eski kulübü Genk ve Club Brugge tarafından istendiği öğrenildi. Fakat 6 milyon Euro’luk teklif gelmesi zor. Sarı-lacivertli kulüp, 4 milyon Euro civarı öneriye zarardan kar etmek amacıyla ‘Evet’ diyecek.  

Samatta'nın, Villa'ya ödenecek bonservis olan 6 milyon Euro'ya gönderilmesi pek mümkün görünmüyor. Belçika kulüplerinin maksimum 4 milyon Euro'ya kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Fenerbahçe yönetiminin 4 milyon Euro civarında bir bedele de hayır demeyeceği belirtiliyor. Sarı-lacivertliler böylelikle 6 milyon Euro'luk zararın bir bölümünü karşılamış olacak. 

Emre Belözoğlu, göreve gelir gelmez ilk iki maçta Samatta'ya 11'de yer verdi. Ancak istediği performansı alamadı. Sonrasında ise yıldız oyuncu yedek soyundu. Oyuna sonrada dahil olduğu BB Erzurumspor maçında hem kaçırdığı goller hem de vücut diliyle konsantre olmadığını gösterdi. Belözoğlu, tecrübeli forvete şans verse de bir türlü istediği karşılığı alamıyor.

28 yaşındaki futbolcu bu sezon 26 Süper Lig maçında 5 gol atabildi.

Fenerbahçe Samatta'ya kulüp arıyor ile ilgili etiketler Fenerbahçe Mbwana Samatta
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.