Fenerbahçe, Real Madrid'i ezdi geçti.../ MAÇ ÖZETİ

THY Euroleague'de temsilcimiz Fenerbahçe, İspanyol Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Bu sezon 3. kez üst üste katıldığı Final Four'da bu kez kupayı evine götürmek isteyen Kanarya, mücadelenin başından sonuna kadar üstün bir oyun sergiledi ve 84-75'lik skorla maçı kazandı. Sinan Erdem'de oynanan mücadelede Türk taraftarlar büyük destek verdi. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Olympiakos oldu.

Euroleague Final Four'da Fenerbahçe - Real Madrid'i ezdi geçti. Final-Four bu yıl İstanbul'da düzenleniyor. Fenerbahçe - Real Madrid maçı büyük heyecana sahne oldu. Fenerbahçe - Real Madrid' devirdi ve finalde Olympiakos ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe - Real Madrid maçının özetini izlemek için sitemize bakabilirsiniz. Bu önemli maç TRT SPOR ekranlarıdan canlı yayınlanmıştı. Final maçıda TRT SPOR ekranlarında sporseverlerle buluşacak. Final-Four maçınıda sitemizden canlı şifresiz canlı izleyebilirsiniz.

FENERBAHÇE - REAL MADRİD MAÇININ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHAE_-_REAL_MADRAD_MAAININ_AZETA_AZLE_FANAL_FOUR_MAA_AZETLERA

THY Euroleague'de temsilcimiz Fenerbahçe, İspanyol Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Bu sezon 3. kez üst üste katıldığı Final Four'da bu kez kupayı evine götürmek isteyen Kanarya, mücadelenin başından sonuna kadar üstün bir oyun sergiledi ve 84-75'lik skorla maçı kazandı. Sinan Erdem'de oynanan mücadelede Türk taraftarlar büyük destek verdi. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Olympiakos oldu.

Hızlı başladığı mücadelede boyalı alanı etkili kullanan Fenerbahçe, dış şutlarda da başarılı olunca ilk 4 dakika içinde 8 sayılık üstünlük yakaladı: 12-4. Taraftar desteğini arkasına alarak etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertliler, 7. dakikada Ali Muhammed’in 3 sayılık basketiyle farkı çift haneye (17-7) taşıdı. Udoh ile boyalı alanda iyi savunma yapan Fenerbahçe, rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve ilk çeyreği 21-13 önde tamamladı.

İki ekibin de hücumda tutuk başladığı ikinci çeyreğin ilk 3,5 dakikasında sadece 2 sayı atan Fenerbahçe, rakibine sayı şansı vermedi. Sloukas’ın 14. dakikadaki 3 sayılık basketiyle 5-0’lık seri bulan sarı-lacivertli ekip, farkı 13 sayıya (26-13) çıkardı. Hücumda top kayıpları yapan Real Madrid, ikinci çeyrekteki ilk basketlerini 15. dakika içinde buldu. Eflatun-beyazlı ekip, Thompkins, Randolph ve Llull’un 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle 11-0’lık seri yakaladı ve 16. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 26-24. Vesely ve Bogdanovic’in basketleriyle rakibinin öne geçmesini engelleyen Fenerbahçe, Kalinic’in 19. dakikada serbest atıştan bulduğu 2 sayıyla farkı yeniden çift hanelere (37-27) çıkardı. Periyodun kalan bölümü karşılıklı basketlerle devam ederken sarı-lacivertli ekip devre arasına 44-34 önde girdi.

İkinci devrenin başında Llull ve Randolph ile skor üreten Real Madrid’e Fenerbahçe Udoh ve Kalinic’in basketleriyle cevap verdi. Yaptığı iyi savunmayla rakibini dengesiz atışlara zorlayan sarı-lacivertliler, 25. dakikayı 15 sayı farkla 52-37 önde geçti. Eflatun-beyazlılar, Carroll’un arka arkaya 3 sayı çizgisinin gerisinden attığı basketlerle oyunda kalmaya çalışsa da Fenerbahçe Udoh’un skorer oyunuyla farkı çift hanelerde tuttu ve periyodu 63-50 önde bitirdi.

Son çeyreğin başında Sloukas ve Datome ile skor üreten Fenerbahçe, 32. dakikada farkı 16 sayıya (68-52) çıkardı. Carroll, Taylor ve Thompkins’in basketleriyle 8-0’lık seri bulan Real Madrid, 34. dakikada farkı 8 sayıya indirdi: 68-60. Krizden yine Udoh’un sayılarıyla kurtulan sarı-lacivertliler, avantajını maç sonuna kadar korudu ve müsabakayı 9 sayı farkla 84-75 kazandı.

Finale yükselen Fenerbahçe, 21 Mayıs Pazar günü saat 21.00’de Olympiakos ile şampiyonluk için mücadele edecek.

FENERBAHÇE - REAL MADRİD MAÇ KADROLARI

FENERBAHÇE: Udoh, Melih, Antic, Bogdanovic, Bennett, Sloukas, Nunnally, Vesely, Kalinic, Dixon, Ahmet, Datome

REAL MADRİD: Randolph, Draper, Fernandez, Doncic, Maciulis, Reyes, Ayon, Carroll, Hunter, Llull, Thompkins, Taylor

NORMAL SEZONU 5. TAMAMLADI

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde normal sezonu 18 galibiyetle 5. sırada bitirdi. Sezona 4'te 4 yaparak başlayan sarı-lacivertliler, gösterdiği performansla son haftalara ilk 2 içinde girdi. Son 4 haftada 1 galibiyet alabilen Fenerbahçe, normal sezonu 5. sırada tamamlayarak, play-off öncesi saha avantajını kaybetti.

PLAY-OFF'U KAYIPSIZ GEÇTİ

Normal sezonu 5. sırada bitirerek adını play-off'a yazdıran Fenerbahçe, Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımıyla eşleşti. Saha avantajını kaybeden sarı-lacivertli ekip, buna rağmen gösterdiği performansla play-off'u kayıpsız geçti. Deplasmandaki karşılaşmaları 71-58 ve 80-75 kazanan Fenerbahçe, sahasındaki ilk müsabakayı da 79-61 galip tamamladı ve adını Dörtlü Final'e yazdırdı.
Bogdanovic ve Udoh ön plana çıkıyor

Sarı-lacivertli ekipte Bogdan Bogdanovic ile Ekpe Udoh, normal sezon ve play-off'taki istatistikleriyle dikkati çekiyor. THY Avrupa Ligi'nde sezonun en iyi ilk 5'ine seçilen Bogdanovic ve Udoh, aynı zamanda sarı-lacivertlilerin de en skorer oyuncuları oldu. Bogdanovic 14,5, Udoh ise 12 sayı ortalamasıyla sezon içinde takımlarına katkıda bulundu.
Bogdanovic özellikle play-off serisinde Panathianikos Superfoods potasına gönderdiği ortalama 19,3 sayıyla ön plana çıktı. Udoh ise THY Avrupa Ligi'nde hem ribauntta hem de blok istatistiklerinde zirvede yer aldı. Tecrübeli uzun oyuncu, 7,6 ribaunt ve 2,1 blok ortalamasıyla Avrupa Ligi'nin bu istatistiklerde en iyisi oldu. Sarı-lacivertli basketbolcu, Dörtlü Final'e kalan ekipler arasında CSKA Moskovalı Nando De Colo'dan sonra en fazla verimlilik puanına sahip oyuncu olmayı başardı.
Sarı-lacivertli takımın en fazla asist yapan ismi ise 4,6 ortalamayla Yunan oyun kurucu Kostas Sloukas oldu.

REAL MADRİD İLE REKABETİ

Fenerbahçe, Dörtlü Final'de karşılaşacağı Real Madrid ile son 3 yıldaki rekabetiyle dikkati çekiyor. İspanyol temsilcisiyle son 3 sezonda 8 kez karşılaşan Fenerbahçe, bu maçların 5'ini kazandı. 2014-2015 sezonunda Dörtlü Final yarı final maçında rakibine yenilen Fenerbahçe, 2015-2016'da Real Madrid karşısında etkili bir performans gösterdi. Normal sezonda yaptığı 2 maçın 1'ini kazanan sarı-lacivertliler, çeyrek finalde karşılaştığı eflatun-beyazlıları 3 müsabakada da mağlup etti. Fenerbahçe ile Real Madrid arasında bu sezon yapılan iki maçta takımlar birer galibiyet aldı.
Kadro
Dünyaca ünlü Sırp başantrenör Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Fenerbahçe'nin kadrosunda şu basketbolcular bulunuyor:
Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu, Barış Hersek, Egehan Arna, Berk Uğurlu (Türkiye), Ekpe Udoh, James Nunnally (ABD), Pero Antic (Makedonya), Bogdan Bogdanovic, Nikola Kalinic (Sırbistan), Anthony Bennett (Kanada), Kostas Sloukas (Yunanistan), Jan Vesely (Çekya), Luigi Datome (İtalya).

BEIN SPORTS VE TRTSPOR’DAN MÜJDELİ HABER

Bugün başlayacak THY EuroLeague Final Four öncesi, organizasyonun resmi yayın kuruluşu beIN Sports tarafından yapılan açıklamaya göre; Final Four’da oynanacak tüm maçların Spor Paketi olmayan üyeler dahil tüm Digiturk abonelerine şifresiz olarak yayınlanacağını açıkladı.
beIN Sports’un bu jestinden sonra bir açıklama da TRTSpor’dan geldi. TRTSpor da tıpkı beIN Sports gibi; Final Four’da oynanacak tüm maçların şifresiz ve naklen yayınlanacağını açıkladı.

Fenerbahçe, Real Madrid'i ezdi geçti.../ MAÇ ÖZETİ ile ilgili etiketler Final Four fenerbahçe - real madrid maçını canlı izle trt spor canlı izle şifresiz izle beın sports canlı izle
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.